Foto: Publicitātes foto

29.novembrī, pulksten 19, "Dirty Deal Teatro" pirmizrādi piedzīvos jaunākā radošās apvienības "Umka.lv" izrāde "Laika jautājums", kas ir leļļu teātris pieaugušajiem.

Kā vēsta "Dirty Deal Teatro" sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne, "Laika jautājums" aizsāks "Dirty Deal Teatro" izrāžu ciklu "Personas kods". Tas būs stāsts par gados jaunu cilvēku, kas pamostas un secina, ka viņam vairs nav ne vārda, ne uzvārda, ne personiskās pieredzes, nekā. Izrādes radošo komandu veido "Umka.lv" un Guna Zariņa.

"Laika jautājums" rotaļīga spēle ar realitāti, kur kopā savijas komēdija ar eksistenciālismu. Tas ir kāda jauna cilvēka traģikomisks stāsts par neparastiem notikumiem sociālās aprūpes centrā, kur viņš nokļuvis, jo vairs nespēj atbildēt uz šķietami vienkāršu jautājumu – kas es esmu? Vēl vairāk - kopā ar vārdu un uzvārdu ir pazudusi visa personiskās pieredzes bagāža.

Iestudējums ir multivizuāls ceļojums cauri šim laikam un tā dzīvo muzikālo noformējumu rada paši izrādes veidotāji, par iedvesmas pamatu ņemot aprūpes centra iemītnieku mākslas darbus. Izrāde risināta leļļu un objektu teātra estētikā. Izrādes oriģināldramaturģiju veido Andris Kalnozols.

Radošā apvienība "Umka.lv" sevi pieteica ar iestudējumu "Stāsts par Danielu Reju" 2005.gadā festivālā "Homo Alibi" un kopš tā laika radījuši vairākas izrādes leļļu un objektu teātra estētikā. No viņu spilgtākajiem darbiem vēl jāmin "Show your face", kas tapa kopā ar slovēņu mākslinieku apvienību "Betontanc". Savukārt Ziemassvētku laikā vairākus gadus "Umka.lv" piedāvāja šovus "Vectēva vakars", kas pērn tika noslēgts ar šovu "Vectēva Galā vakars". Radošajā apvienībā šobrīd ir Ģirts Šolis, Andris Kalnozols, Armands Berģis un Gints Širmelis-Širmanis. Izrādes "Laika jautājums" leļļu meistare ir Marta Batbajarina.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs, internetā, kā arī pirms izrādes teātra kasē, ja būs pieejamas brīvas vietas. Biļešu cenas – seši lati, skolēniem, studentiem un pensionāriem – četri lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!