"Dirty Deal Teatro" darbu turpina arī vasarā, uzsākot jaunu izrāžu sēriju "Lobotomijas spēlītes", kuras ietvaros gada laikā taps sešas jauno režisoru izrādes; katra no tām būs savdabīgs pētījums par noteiktu tēmu, režisori projekta ietvaros meklēs novatorisku teātra valodu un formu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

"Lobotomijas spēlītes" ir kā kopīga platforma jaunajiem režisoriem, kur izmēģināt savas vistrakākās idejas, projekta pamatmērķis ir nevis galarezultāts, bet gan izpētes un iedrošināšanās process.

Arī skatītājiem, darbos, kas taps zem šīs projekta nosaukuma, vajadzētu meklēt jaunas iespējas, kā skatīties, dzirdēt vai izjust teātri. Šis izrāžu sērija veidota kā apzināts darbs, lai tiktu izveidota atvērta telpa eksperimentiem, kuru mērķis ir pārbaudīt, izmēģināt un atklāt dažādību teatrālo paņēmienu iespējās.

Izrāžu iestudēšanas procesā neviens no režisoriem neizmantos sagatavotu dramaturģisko materiālu, bet gan paši to veidos mēģinājumu procesā; tas tiks pierakstīts.

Projektu sērijā "Lobotomijas spēlītes" augusta sākumā gaidāmas divas pirmizrādes.

Režisors Valters Sīlis kopā ar mākslinieci Kati Krolli veido izrādi "Hipnotizē mani" kā kolektīvu hipnozes seansu, kura laikā būs iespēja sazināties ar pārdabiskiem spēkiem. Izrāde "Hipnotizē mani" pēta cilvēka velmi ticēt pārdabiskajam. Izrāde tiks veidota balstoties uz teātra principiem, kuru pamatā ļoti būtiska ir improvizācija un skatītāju līdzdalība. Tā būs spēle, kurā meklēsim to ko nozīmē cilvēkam brīnums un pārdabiskais, un kā darbojas cilvēka prāts, lai cilvēks spētu ar visu savu ārkārtējo loģiku brīnumiem tomēr noticēt.

Apvienība "Umka.lv" kopā ar radio "Naba" DJ Jāni Vuguli veido izrādi "Control / Out of Control". Izrādes izpētes (eksperimenta) objekts būs cilvēks pret modernajām telekomunikācijām. Cik daudz mēs no tām esam vai neesam atkarīgi? Cik liela nozīme mūsu dzīvē ir internetam, datoram, mobilajam tālrunim, digitālajai televīzijai… Telekomunikāciju spožums un posts, to vieta šodienas kultūrvidē. Vīrieša, sievietes un televizora (datora) attiecības. Internets kā (patiesības) informācijas avots. Televizora un televīzijas varas mērījumi. Masu psihoze-mērķtiecīga un netīša.

Precīza informācija par izrāžu norises laikiem sekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!