Foto: Publicitātes foto
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā Rīgā, Muzeju naktī, 21. maijā būs vērojamas neparastas mini izrādes. No plkst. 19.00līdz pat plkst. 1.00 Dramaturgu teātra aktieri rādīs divus īpaši šim gadījumam sagatavotus iestudējumus, portālu “Delfi” informē teātra pārstāvji.

Pirmais no tiem būs Andreja Saldava "Frankenšteinas skaistulis", kur ekspozīcijā par etnomedicīnu un ārstēšanu viduslaikos, izmantojot savas zināšanas, varu pār dzīvību un nāvi, trakā zinātniece Viktorija Frankenšteina radīs ideālo sievieti un ideālo vīrieti. Parastā asistenta Igora vietā gan ieradīsies viņa aizstājēja Ļera, kas ideālā vīrieša radīšanā sniegs savu "kompetento" palīdzību.

Uzreiz pēc tam varēs vērot dramaturga un režisora Ulda Karlova – Karlovska "Ja klauvēsi, kāds atvērs. Ja neklauvēsi?" – pārdomas par to, ka cilvēki no pašiem pirmsākumiem ir mācījušies sevi norobežot no visa un visiem - reizēm pat paši no sevis. Tajā pašā laikā katrs neapzināti gaida kādu, kas pieklauvēs un nodzēsīs šīs mākslīgi radītās robežas.

Katra priekšnesuma ilgums būs 15 minūtes, un šajā vakarā vienu pēc otra, Dramaturgu teātra aktieri tos izrādīs vairākas reizes.

Dramaturgu teātris šobrīd ir vienīgais teātris Latvijā, kur tiek iestudētas tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru jaunākās lugas. Teātris atrodas Kr. Barona ielā 130/3 (ieeja no Zemitānu ielas). Vairāk informācijas – www.dramaturguteatris.lv.

Medicīnas vēstures muzejs atrodas Rīgā, Antonijas ielā 1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!