Foto: Daina Geidmane

Režisors Dž.Dž.Džilindžers Dailes teātrī iestudējis Ainas Rendas romantisko drāmu "Būt Kejai Gondai", kas pirmizrādi piedzīvos 23. martā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Laura Leimane.

Keja Gonda ir galvenā kinostudijas zvaigzne, kuru kopš vakardienas neviens nav redzējis. Viņa ir visas pasaules sapnis, kuru dievina miljoni. Keja Gonda ir gandrīz reliģija, turklāt viņa zina kādu lielu noslēpumu, ko pārējā cilvēce ir aizmirsusi.

Visi sapņo par ideālu pasauli un ideāliem cilvēkiem. Kas notiek, ja pēkšņi satiecies ar savu ideālu aci pret aci? Izrādās, ka ideāli atšķiras no reālās dzīves, un tos nav iespējams nedz sasniegt, nedz tiem nav iespējams sekot. Ideālu cena ir pārāk augsta, bet cilvēki tāpat turpina bezcerīgi meklēt, cerēt un gaidīt to, kas viņus darīs laimīgus.

Luga ar oriģinālo nosaukumu "Ideāls" sarakstīta 20. gadsimta 30. gados, un nekad nav tikusi publicēta vai uzvesta Ainas Rendas dzīves laikā.

Izrādē Kejas Gondas lomu atveido Rēzija Kalniņa, citās lomās – Kaspars Zāle, Dārta Daneviča, Gints Grāvelis, Artis Robežnieks, Ērika Eglija, Gints Andžāns, Ieva Florence, Anete Krasovska, Aldis Siliņš, Lelde Dreimane, Mirdza Martinsone, Olga Dreģe, Dainis Gaidelis, Mārtiņš Upenieks.

Lugu latviešu valodā tulkojis izrādes režisors Dž.Dž.Džilindžers. Iestudējuma radošo grupu veido režisora asistente un horeogrāfe Linda Kalniņa, scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Katja Šehurina, komponiste Anna Ķirse, video mākslinieks Artis Dzērve, fotogrāfs Marks Litvjakovs un gaismu mākslinieks Jevgeņijs Vinogradovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!