Foto: Publicitātes foto
Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē 6. augustā plkst. 20.00 notiks 18. Starptautiskais baleta festivāls "Baleta zvaigznes Jūrmalā", portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Šogad festivāls baleta cienītājus priecēs ar izcilu spāņu, kanādiešu, serbu, armēņu un kazahu mākslinieku sniegumu, kā arī iepazīstinās ar Latvijas horeogrāfu jaunākajām idejām un dejotāju sasniegumiem klasisku lomu interpretācijā.

Ārvalstu viesu vidū festivāla 18. gadā būs Štutgartes baleta vadošie solisti spāniete Alīsija Amatrieina un kanādietis Džeisons Reilijs. Tiem, kuriem iepatīkās pagājušās sezonas jauniestudējumu "Pērs Gints", īpaša dāvana būs serbu laikmetīgā baleta izpildītāja Miloša Isailoviča viesošanās.

Virtuozās tehnikas cienītājiem patiks armēnis Avetiks Karapetjans, kurš saņēmis godalgas vairākos starptautiskos baleta mākslinieku konkursos. Viņš ir solists Tulūzas "Le Capitole" baleta teātrī un Rīgā dejos pārī ar Elinu Kamalovu no Marijas teātra.

Dienvidniecisko temperemantu nodrošinās vadošo baleta solistu pāris no Astanas Valsts operas un baleta teātra – Bahtijars Adamzans un Madina Basbajeva no Kazahstānas. Arī viņi plūkuši laurus prestižos baleta konkursos Maskavā un Ņujorkā.

Šīs vasaras sākumā baleta mākslas vārds īpaši skaļi izskanēja Latvijas dejotāju panākumu dēļ. Prestižajā Maskavas baleta konkursā Evelīna Godunova ieguva zelta medaļu vecākajā grupā, un Kārlis Cīrulis – trešo vietu jaunākajā grupā.

Tikšanās ar iemīļotajiem pašmāju māksliniekiem starpsezonu neformālajā gaisotnē ar atskatu uz sezonas spilgtākajiem darbiem, ir vēl viena festivāla tradīcija. Kopā ar Kārli Cīruli Dzintaros dejos Latvijas Nacionālā baleta solisti Elza Leimane, Baiba Kokina, Jolanta Lubeja, Jūlija Brauere, Arturs Sokolovs, Raimonds Martinovs, Antons Freimans, Germans Ševčenko ar kordebaletu, kuri izpildīs fragmentus no jaunākajiem sezonas iestudējumiem "Pie zilās Donavas", "Romeo un Džuljeta". Tāpat būs skatāms fragments no Elzas Leimanes oriģināliestudējuma "Vārna".

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!