Dailes teātrī tapis Leldes Stumbres kara laika traģikomēdijas "Droši kā tankā" jauniestudējums. Tā režisors ir Mihails Gruzdovs, kuru iedvesmojusi Ziedoņa Ločmeļa ideja. Pirmizrāde notiks 22.martā Mazajā zālē.

Ir Otrā pasaules kara pēdējās dienas. Maija sākums, kad apkārt viss plaukst un zeļ - tādā laikā uz karošanu nemaz vairs prāts nenesas. Kādā pamestā tankā ceļmalā satiekas latvietis, krievs, baltkrievs, tadžiks un čehs. 

Dažādas tautības, dažādas ticības, dažādas iespējas sarunāties ar Dievu. Visi kopā kā siļķes mucā. Viņi mīcās, plosās un mēģina skaidrot savas un starpvalstu attiecības. Bet kāpēc friči uz lauka apskaujas un bučojas? Varbūt ir kādi svētki?

Izrādē "Droši kā tankā" lomas atveido Elīna Dzelme (Aleksandra, Sarkanās armijas seržante, baltkrieviete), Intars Rešetins (Andris, kareivis, latvietis), Gints Grāvelis (Rašīds, izlūks, tadžiks), Artūrs Dīcis (Vasīlijs, izlūks, krievs), Mārtiņš Počs (Karels, vācu armijas kareivis, čehs) un Inita Dzelme (Irma, lauciniece).

Jauniestudējuma scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Leonards Laganovskis, komponists - Juris Vaivods, kustību konsultants - Ziedonis Ločmelis, gaismu mākslinieks - Ronalds Kļaviņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!