Foto: DELFI

Ar tradicionālo koncertu Rīgas dzelzceļa stacijā 7. aprīlī atklāts ikgadējais Baltijas baleta festivāls, ko rīko kādreizējā Latvijas Nacionālā baleta soliste Lita Beiris.

Šogad festivāla atklāšanas koncerta apmeklētājus priecēja "Riga City Jazz Dance", Evilenas Protektores kvintets, deju grupa "Ritms" (vadītāja Elīna Gaitjukeviča), Allas Duhovas deju skolas "Todes" dejotāji un Māra Pūra stepa dejotāji.

Kā iepriekš informēts, festivālā skatītājiem tiks piedāvāta mūzika, dziesma un deja. Festivāla devīze ir "No klasikas līdz avangardam", bet šā gada tēma ir "Mīlestība", lai pasaulē un cilvēkos vairotu labo, skaisto, cildeno un mūžīgo."

Savukārt Lita Beiris, aicinot ikvienu apmeklēt šā gada festivāla pasākumus, saka: "Un tā no festivāla uz festivālu, jau divdesmit otro reizi, soli pa solim es uzrunāju cilvēkus darot, mīlot un sakot: "Iepazīsti baleta mākslas un dejas pasaules daudzveidību, dinamiku un novitātes!" Katrs festivāla notikums ir kā ceļojums un atklājums plašajā baleta okeānā. No sirds sakām paldies visiem, kas palīdz, atbalsta un saprot mūs!"

Plašāk par festivāla programmu – Baltijas Baleta festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!