Foto: Sandra Rogozina
Daugavpils teātrī 1. decembrī pirmizrādi piedzīvoja liriska komēdija latviešu valodā "Iemīlējās muļķis muļķītē", kas ir režisora Dž. Dž. Džilindžera debija šajā teātrī.

Iestudējuma pamatā ir Vācijā dzīvojoša krievu dramaturga Sergeja Rubes luga "Žuljeta" Ilmāra Šlāpina tulkojumā. Luga vēsta par diviem neveiksminiekiem, kurus liktenis savedis kopā. Džuljeta ir naiva muļķīte, kura visā raugās ar mīlestības pilnām acīm, bet viņa nevienam nav vajadzīga. Pat savai ģimenei. Rahmanovs ir cinisks burvju mākslinieks, kurš ir vīlies savā dzīvē un bezjēdzīgi pavada savas dienas apmuļķojot cilvēkus. Šīs divas pasaules saduras, un abu dzīve neatgriezeniski mainās.

Šī izrāde kļuva par nozīmīgu notikumu Daugavpils teātra aktrisei Zandai Mankopai, kurai tā bija pirmā pieredze galvenajā lomā. Kā uzsver režisors, Zanda viņam kļuva par īstu atklājumu. Lai arī sākumā bija šaubas dot tik sarežģītu lomu cilvēkam, kuru pat nebija redzējis, bet pēc pirmā lasījuma visas bažas izklīdušas

Iestudējums "Iemīlējās muļķis muļķītē" ir arī pirmais projekts, kurā Džilindžers strādā kopā ar aktieri Andri Buli. Abi atzina, ka šāda vēlme bija sen, un beidzot Daugavpils teātrī zvaigznes bija viņiem labvēlīgas.

Iestudējuma "Iemīlējās muļķis muļķītē" radošajā komandā darbojās scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Anna Heinrihsone un gaismu māksliniece Jūlija Bondarenko. Izrādē izmantota Kārļa Lāča oriģinālmūzika. Lomās: Zanda Mankopa, Andris Bulis, Māris Korsiets, Ritvars Gailums, Līga Ivanova, Mihails Abramovs, Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne – Mežale, Alberts Vecmanis, Egils Viļumovs, Maija Korkliša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!