Foto: LETA
24. augusta vakarā Vecāķu pludmalē, Baltijas jūras krastā izskanējusi pirmās divas no čatrām dejas izrādēm "No zobena saule lēca". Trešā un ceturtā izrāde gaidāma sestdienas, 25. augusta vakarā. Uzvedumi iekļauti Latvijas simtgades svinību kultūras programmā.

Šoreiz iestudējums īpaši pakārtots pludmales videi – dejotāji dejo kailām kājām, tāpat lielu lomu spēlē jūras klātbūtne, kas arī ir daļa no deju laukuma.

Iestudējums pirmizrādi piedzīvoja jau 2010. gadā, bet pēc skatītāju pieprasījuma uzvedums tika atkārtots 2013. un 2016. gadā. Izrāde jūras krastā bija režisora Uģa Brikmaņa sapnis, ko viņš pats diemžēl vairs nepieredzēja. Režisors mūžībā devās šā gada 9. augustā.

Kā iepriekš medijiem teicis izrādes producents Edžus Arums, Brikmaņa ieguldītais darbs tieši šīs simtgades izrādes tapšanā un sagatavošanā ir milzīgs un deju izrādes dalībnieki šos koncertus veltīs izcilajam režisoram.

Mītisko un senatnīgo baltu cilts tradīciju stāstu izdejo ap 1200 dažādu paaudžu dejotāju no visas Latvijas.

Uzvedumu veidojusi pieredzējusi radošā komanda: režisors — Uģis Brikmanis, horeogrāfs — Agris Daņiļevičs, mūzika — bungu un dūdu grupa "Auļi", muzikālais vadītājs — Kaspars Bārbals. Uzvedumā piedalīsies vairāk nekā 40 dažādu paaudžu Latvijas deju kolektīvi, etnomūziķi — Kristīne Ādmine, Liene Brence, Lauma Bērza, Sandra Budeviča un citi. Tērpu autores — Evija Dāboliņa un Kristīne Korečko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!