Foto: DELFI
Jau trešdienas vakarā pie Jaunā Rīgas teātra kasēm četri cilvēki bija uzcēluši telti, lai laicīgi nopirktu biļetes uz teātra izrādi "Brodskis/Barišņikovs", novēroja "Delfi".

Rindu uz izrādi rezervējuši divi puiši un divas meitenes vecumā virs 20 gadiem. Jaunieši atklāja, ka vietas ieņēmuši jau trešdien ap desmitiem no rīta.

Meitene, kura vēlējas, lai viņu sauc par Maiju, pastāstīja, ka viņai ir uztraukums par gaidāmo izrādi. Viņasprāt, par to interese ir tik liela, ka drošāk ir atrasties šeit. Viņai ir pārliecība, ka no rīta sabruks visa interneta sistēma, un biļetes vairs nevarēs iegādāties.

Maija arī stāsta, ka daudzi garāmgājēji ir izrādījuši interesi par jauniešiem. Starp interesentiem bijušas arī kādas kundzes no Maskavas, kas esot ieradušās tāpēc, lai iegādātos biļetes. Viņas gan atzinušas, ka tik agri nav gatavas stāvēt rindā, tāpēc atnākšot ceturtdien no rīta.

Uzrunāto meiteni māc bažas, ka iespējama arī spekulantu aktivitāte, kā rezultātā krievu tūristiem tiks piedāvātas cenas par daudz augstāku cenu.

Jaunieši atklāja, ka iepirks vienai personai maksimālo paredzēto biļešu skaitu – četras, kas būs paredzētas sev un saviem radiniekiem. Viņi iegādāšoties vidējās kategorijas biļetes, kas maksā ap 30-40 eiro.

Jautāti par to, kā ir iespējams pavadīt 24 stundas, esot rindā, jaunieši atzīmējuši, ka netālu atrodas veikals, savukārt labierīcības atrodas pretējās ielas puses bārā. Viņi norāda, ka šī neesot performance, bet gan iespēja labi pavadīt laiku ar garantiju, ka varēs izbaudīt izrādi un novērtēt izrādi par pasaulslaveno rīdzinieku Barišņikovu.

Kā novēroja "Delfi", tad interese par četriem jauniešiem bija liela. Cilvēki viņiem gāja klāt, interesējās par viņiem un atcerējās laikus, kad paši stāvējuši garās rindās pēc biļetēm.

Jau vēstīts, ka 2015. gada 15. oktobrī Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē notiks pirmizrāde Alvja Hermaņa iestudējumam "Brodskis/Barišņikovs", kas notiks Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "TÊTE-À-TÊTE 2015" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!