Trešdien, 5. novembrī, Jaunā Rīgas teātra Mēģinājumu zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Maijas Apines iestudējums "Mīļais melis. Ne šovs". Izrādes idejas un telpas autore ir Maija Apine.

"Jauniestudējums "Mīļais melis. Ne šovs" ir turpinājums Maijas Apines monoizrādē – lekcijā "Boms pret Boru" iesāktajai revīzijai mūsu priekšstatos par pašu realitātes dabu. Šoreiz tas būs muzikāls detektīvs – spēle izmeklētājos, kuras mērķis ir identificēt un atmaskot cilvēces vissenāko, visviltīgāko pretinieku. Ar dažādu autoru darbu fragmentu, sižetu un tēlu palīdzību aktieri Maija Apine un Ivars Krasts mēģinās noskaidrot, kurš tad īsti mūs izdzina no Paradīzes..." stāsta izrādes veidotāji.

Izrādes režisore Maija Apine atklāj: "Apskaidrotais Mehers Baba teicis: "Patiesība ir ļoti vienkārša, bet ilūzija to padara neiedomājami juceklīgu un sapiņķerētu."

Mēs centīsimies nesarežģīt vēl vairāk šo jau tā bezgala saputroto lietu. Gluži otrādi – noņemsim jau esošos ilūziju plīvurus un izkliedēsim dažu labu mītu, uzdodot netaktiski elementārus jautājumus – pat tādus, kurus sabiedrībā nav pieņemts uzdot. Mēs mēģināsim atbildēt uz tiem pavisam godīgi."

Biļetes uz 2., 3. un 13. decembra izrādēm nopērkamas Jaunā Rīgas teātra kasē (Lāčplēša iela 25) un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!