Šķiršanās vienmēr ir sāpīga. Arī tad, ja tās iniciatore esi tu pati, jārēķinās ar to, ka tevi nomāks vientulība, vainas apziņa un vēl daudz kas cits. Taču vēl briesmīgāk ir zaudēt ne tikai savu dārgumiņu, bet arī draugus.
Lielākajā daļā attiecību notiek arī sociālās dzīves saplūšana: tu savu mīļoto iepazīstini ar saviem draugiem (kas viņam uzdod visādus gudrus jautājumus, liekot viņam sarkt un bālēt) un viņš tevi iepazīstina ar savējiem (kuri, bez šaubām, arī tevi vispirms novērtē). Dažkārt jums abiem jau ir kopīgi draugi.

Pēc zināma laika (sešiem mēnešiem, gada ...) daudzi tavi draugi kļūst arī par tava drauga draugiem un otrādi. Varbūt jūs abi kopīgi esat sadraudzējušies ar vēl kādu pāri.

Kas notiek pēc šķiršanās? Protams, tavi vecie draugi nostāsies tavā pusē un ļaus tev runāt derdzības par savu bijušo. Tev arī nav jāizliekas, ka tev patīk tava bijušā drauga čomi, kas netur labu prātu uz tevi. Taču var gadīties arī tā, ka tev kāds no bijušā drauga draugiem patiešām patīk un tev jāizvēlas, vai šo draudzību turpināt.

Var notikt arī tā, ka kāds no jūsu kopējiem draugiem vēlas saglabāt attiecības gan ar tevi, gan ar tavu bijušo. Tas var būt grūti un sāpīgi, īpaši, ja attiecības ar tavu bijušo vēlas saglabāt kāds no taviem senajiem draugiem. Šādos gadījumos tu varbūt pat jutīsies pievilta.

Vēl trakāk ir tad, ja tava draudzene pārtrauc attiecības ar tevi, dodot priekšroku draudzībai ar tavu bijušo mīļoto. Varbūt sākumā tu to pat īsti nemanīsi, bet tad sāksi ievērot, ka satiec viņu aizvien retāk, un ka aizvien biežāk līdz tavām ausīm nonāk stāsti par varoņdarbiem, ko viņa pastrādājusi kopā tavu bijušo. Taču tādos brīžos tu vismazāk domāsi par to, ka zaudē draugu ...

Visgrūtāk ir cīnīties pret vēlmi sapulcināt visus draugus savā frontē un sakūdīt tos pret savu bijušo draugu. Taču šajā cīņā ir iespējams uzvarēt.

Tev būs nepieciešama veselīga deva pašapziņas un atgādinājums, ka tu vēlies būt kopā tikai ar tiem cilvēkiem, kuriem tu neesi vienaldzīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!