Foto: DELFI

Ar operas un baleta zvaigžņu parādi uz Baltā nama skatuves krāšņā Galā koncertā, jauno sezonu atklājusi Latvijas Nacionālā opera un balets. Koncertā piedalījās arī Latvijas Nacionālās operas koris un orķestris.

Koncerts tika veidots gan kā atskatīts uz iepriekšējo sezonu izcilākajām virsotnēm, kā arī pieteica jaunās sezonas iestudējumus.

Koncerta pirmajā daļā uzstājās Latvijas Nacionālais balets un starptautiskos konkursos panākumu guvušie solisti Jolanta Lubēja, Annija Kopštāle, Jūlija Brauere un Kārlis Cīrulis, kā arī Elza Leimane, Alise Prudāne, Raimonds Martinovs, Andris Pudāns, Arturs Sokolovs un japāņu viessolisti Asami Nakašimu un Juja Omaki.

Koncerta otrā daļa bija veltīta opermākslai, sniedzot ieskatu visos četros 2016./2017. gada sezonas jauniestudējumos – Šarla Guno operā "Fausts", Pētera Čaikovska operā "Jevgeņijs Oņegins", Žorža Bizē operā "Karmena" un Riharda Vāgnera operā "Tanheizers".

Koncertā piedalījās viessolisti Liene Kinča, Margarita Vilsone, Andreass Bauers un Valdis Jansons, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Ilona Bagele, Laura Grecka, Inga Šļubovska-Kancēviča, Laura Teivāne, Jānis Apeinis, Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs, Kalvis Kalniņš, Rihards Mačanovskis un Latvijas Nacionālās operas koris.

Koncertu diriģēja Mārtiņš Ozoliņš, Jānis Liepiņš, Normunds Vaicis un Andris Veismanis. Radošā komanda – režisore Elita Bukovska, video māksliniece Zane Zelmene, gaismu mākslinieki Sandra Bermaka un Kārlis Kaupužs, skatuves iekārtojuma autors – Andris Freibergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!