Foto: Daina Geidmane
Dailes teātra Mazajā zālē 19. septembrī pirmizrādi piedzīvos pirmais 2018./2019. gada sezonas pirmais jauniestudējums – Tenesija Viljamsa "Kaisles vilciens" Regnāra Vaivara režijā.

Tenesija Viljamsa luga, kas latviešu skatītājam pazīstama ar nosaukumu "Ilgu tramvajs", ir viens no pazīstamākajiem amerikāņu dramaturga darbiem un saņēmusi Pulicera prēmiju (1948).

Lugas galvenajai varonei Blanšai nav ne darba, ne iztikas līdzekļu, taču viņas bagātā fantāzija tiecas uz visu skaisto un izsmalcināto – pat ja tā būtu tikai nožēlojama imitācija. Savukārt Stenlijam ir vienkāršas intereses, un Blanšas sapņi viņu kaitina. Viņi ir divi pretstati, un konflikts starp viņiem ir neizbēgams un nežēlīgs. Kad sentimentālai sapņainībai pretī stājas skarba brutalitāte, atliek izvēlēties – saņemt visu drosmi, lai skatītos acīs realitātei, vai arī palikt savā sapņu pasaulē.

Izrādes lomas atveido Anete Krasovska (Blanša), Ieva Florence (Stella), Gints Grāvelis (Stenlijs Kovaļskis) un Kaspars Zāle (Mičs).

Izrādes vizuālo noformējumu veidojis režisors Regnārs Vaivars kopā ar scenogrāfu Tomu Grīnbergu, kostīmu māksliniece ir Madara Botmane, bet gaismu mākslinieks – Harijs Zālītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!