Foto: DELFI
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra sezonas noslēgumā 21. jūnija plkst. 19 pirmizrādi piedzīvos "Fro". Režisors Ruslans Kudašovs pievērsies Andreja Platonova daiļradei. Viņš izrādē atklāj Jefrosiņjas Jevstafjevas, jaunas sievietes, kuru pametis vīrs komunisma celtniecības vai kādu citu ideālu vārdā, stāstu, informē teātra pārstāvji.

"Pirmo reizi Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ir pievērsies Platonova daiļradei, vienam no neparastākajiem krievu rakstniekiem, kuru no jauna atklāja 20. gadsimta beigās. Daudzi viņa darbi pavisam nesen ieraudzījuši dienas gaismu, un arī uz teātra skatuvēm tie ir reti viesi, bet Latvijā tas būs viens no pirmajiem Platonova sacerējumu interpretējuma mēģinājumiem.

Sanktpēterburgas režisors Ruskans Kudašovs, ar kuru rīdzinieki jau pazīstami pēc izrādēm bērniem – „Mazās Eglītes lielais ceļojums” un „Mazais princis”, šoreiz veido iestudējumu pieaugušajiem, kura pamatā ir sacerējums, kas ir krievu literatūras pērle – smalks, lirisks, akvareļu maigs stāsts „Fro”.

Burvīgi svaigā, sulīgā un negaidītā veidā Platonovs runā par ģimeni un darbu, tuvo un tālo – par mīlestību, dzīvi un prieku," atklāj teātra pārstāvji.

Lomās spēlē Izrādē piedalās Jekaterina Frolova, Vitālijs Jakovļevs, Leonīds Lencs, Olga Ņikuļina, Anastasija Timošenko, Jeļena Sigova, Jevgeņijs Čerkess, Aleksejs Korgins un Vadims Grosmans.

Izrādes mākslinieks - Nikolajs Slobodjaniks, kustības - Irina Ļahovska, gaismu mākslinieks - Deniss Solncevs, muzikālais noformējums - Vladimirs Bičkovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!