Foto: Publicitātes foto
Latvijas nacionālā teātra Aktieru zālē top Marijas Bērziņas režijas studiju maģistra darba izrāde "Precēšanās un šķiršanās anatomija" pēc Džona Apdaika darba motīviem, kas pirmizrādi piedzīvos 8. jūnijā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Reliģiskā audzināšana, ģimenes pienākumi, laulāto neuzticība, seksualitātes tēmas risināšana – tas viss ir spožā 20. gadsimta amerikāņu prozaiķa Džona Apdaika spalvas subjekts. Apdaiks ir līdz sarkasmam ironisks un asprātīgs reālists ar mistikas un fantāzijas uzplaiksnījumiem.

Izrāde ir stāsts par mazpilsētas vidusšķiras ģimeni – Džoannu un Ričardu Meipliem – ir mūžsens un aktuāls, proti, sievietes un vīrieša attiecības, viņu savstarpējā cīņa un mierīga līdzāspastāvēšana. Eksistenciāls un filozofisks temats, kas skar vienu no cilvēka dzīves galvenajiem uzdevumiem – kā veidot jēgpilnas attiecības ar sevi, pasauli, partneriem? Kā turpināt vai neturpināt tās laulības dzīvē? Kas ar laiku notiek ar mīlestību – vai tā pazūd vai transformējas? Kā saprast, ka ir pienācis brīdis pateikties otram par kopā pavadīto laiku, šķirties un piedevām darīt to cieņpilni Varbūt otrs cilvēks tevī paliek uz mūžu?

Lomās: Liene Sebre, Anta Aizupe, Jānis Āmanis, Ģirts Liuziniks.

Scenogrāfe un kostīmu māksliniece – Rēzija Adītāja, Jāņa Līdes muzikālais noformējums, video mākslinieks – Toms Zeļģis, gaismu mākslinieks – Toms Streilis, Lenvijas Sīles tulkojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!