27. janvārī Arhitektūras un mediju centrā H2O6 Latvijas pirmizrādi piedzīvos "Dejas Anatomijas" izrāde – performance "Mežonīgā triloģija", kuras pirmā publiskā prezentācija notika šī gada augustā Marianhamā, Somijā, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu dejas platformas "kedja 2012 – 2015" ikgadējā tikšanās reizē.

Izrāde – performance portretē Norvēģijas, Dānijas un Latvijas kopienas pierobežu teritorijās, kur par galvenajiem jautājumiem ir izvirzīti vietējo iedzīvotāju vērtības un vietas kā identitātes veidotājas. Tās pamatā ir dokumentēti iedzīvotāju stāsti un ikdienas dzīves epizodes, ko papildina radošās komandas gūtie iespaidi un vērojumi.

"Mežonīgā triloģija" tapusi laikmetīgās dejas rezidenču programmas "Wilderness" ietvaros, kas radošai komandai 2013. gadā sniedza iespēju viesoties Dānijas ciematā Toflundē, Norvēģijas pilsētā Hammerfestā, taču 2014. gada vasaras sākumā pēc pašu inciatīvas apmeklēja Latvijas Austrumu pierobežas ciemu Indra.

Triloģijas katra daļa caur kustību, dzīvo mūziku un video stāstiem atklās spilgtākos vietējo iedzīvotāju identitātes veidojošos aspektus, kā no vēsturiskā, politiskā un sociālā, tā arī klimatisko apstākļu un teritoriālā skatpunkta, stāsta pasākuma veidotāji.

Izrādes radošā komanda:
Ideja, horeogrāfija, izpildītāji: Elīna Gaitjukeviča, Agnese Bordjukova
Ideja, izpildītājs: Edgars Šļakota
Ideja, mūzikas autore un izpildītāja: Laima Jansone
Scenogrāfe: Anda Skrējāne
Video mākslinieks: Raitis Ābele
Video operators: Valentīns Nagibins
Video skaņa: Arvīds Augšups, Anete Vanaga
Gaismas: Dāvis Burmeisters
Izrādes producente: Zane Estere Gruntmane

Pirmizrāde: 27. janvārī, izrādes 28. un 29. janvārī plkst. 19:00
Norises vieta: Arhitektūras un mediju centrā H2O 6 (Ūdens ielā 6, Pārdaugavā)

Biļetes: 9 euro un 5 eur (skolēniem, studentiem, pensionāriem, ISIC, ITIC karšu īpašniekiem) Biļetes var iegādāties: Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Anatomy of Dance: "Wild Trilogy" from keðja - dance activities on Vimeo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!