Foto: Jānis Garjānis
Ģertrūdes ielas teātrī, pirmo reizi Rīgā, 12. un 13. oktobrī, plkst. 19.00, notiks horeogrāfes Kristīnes Brīniņas dokumentālā dejas izrāde "I Am a Really Shy Person" (tulk. "Es esmu ļoti kautrīgs cilvēks"), kas tapusi dejas māksliniecei iedvesmojoties no izcilā un pasaulē atzītā latviešu diriģenta Andra Nelsona, portālu "Delfi" informē izrādes producenti no "Pigeon Bridge".

Kā stāsta izrādes autori, Andra Nelsona atklātība un vienkāršība, spēja no sirds runāt par sevi un savu aicinājumu ir atstājusi uz Kristīni Brīniņu spēcīgu iespaidu. Nelsons spējis visprecīzāk izteikt horoegrāfes personīgās izjūtas un iemeslus, kādēļ viņa nodarbojas ar savu profesiju – deju.

"Sastapšanās ar Andri Nelsonu bija neplānota, spontāna, virtuāla. Nejauši "Google" uzgāju interviju un sapratu, ka katrs viņa teikums mani iekšēji saviļņo. Šo interviju burtiski apēdu! Diriģēšanā ir tik daudz kustību! Turklāt avots, no kura šī kustība nāk, ir tik ļoti maģisks," intervijā Radio "Klasika" iepriekš atzinusi Kristīne Brīniņa.

Ar teksta, mūzikas, ķermeņa valodas un fantāzijas starpniecību horeogrāfe cenšas iemiesoties apbrīnotajā māksliniekā, ar cerību tajā saskatīt sevi. Andra teikums "Es esmu ļoti kautrīgs cilvēks" ir tas, kā abi mākslinieki sevi izjūt. Taču mirkļos, kad viņi ir uz skatuves, šī sajūta izgaist. Domājot par diriģenta un orķestra attiecībām, Kristīne vēlas, lai izrāde ir ne tikai personīgs stāsts, bet, lai tā ir arī aicinājums skatītājiem pievērst uzmanību kustībām un darbībām, ko mēs izpildām ikdienā un kādu "skanējumu" tās rada sabiedrībā un notikumos ap mums.

"I Am a Really Shy Person" pasaules brīvdabas pirmizrādi piedzīvoja šī gada jūlijā Cīravā, augustā piedalījās Starptautiskajā mūzikas festivālā "Laba daba" un projektā "Jauna deja jaunā vietā" Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", savukārt Rīgā izrādes notiks Ģertrūdes ielas teātrī, Ģertrūdes ielā 101a .

Biļetes uz izrādi var iegādāties internetā, galerijā "Istaba" (K. Barona 31a) un Ģertrūdes ielas teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!