Latvijas Jaunā teātra institūta producētā izrāde Show Your Face augusta nogalē piedalīsies Starptautiskajā mūsdienu teātra un dejas festivālā Mladi Levi, kas notiks Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā no 17. līdz 27. augustam, portālu "Delfi" informē Jaunā teātra institūta pārstāvji.
Izrādi Show Your Face (pirmizrāde teātrī "Skatuve" 2006.gada 25.maijā) slovēņu režisora Matjaža Pograjca un horeogrāfa Branko Potočana vadībā veidoja jaunie objektu un leļļu teātra mākslinieki Andris Kalnozols, Gints Širmelis-Širmanis un Mārcis Lācis no neatkarīgās apvienības umka.lv un četri slovēņu fiziskā teātra Betontanc aktieri. Dramaturģiskā materiāla izveidē piedalījās topošais dramaturgs Andris Gauja, muzikālo partitūru kopā ar slovēņu kulta grupu Silence radīja multiinstrumentālists un komponists Uģis Vītiņš, kas kā mūziķis piedalījās izrādē. Izrāde Show Your Face ir izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai par gada inovāciju teātrī 2006.gadā.

Festivāla Mladi Levi programmā iekļauta arī umka.lv izrāde Stāsts par Danielu Reju, ko 2005. gadā jauno latviešu mākslinieku programmā Prove producēja un izrādīja Latvijas Jaunā teātra institūts un Starptautiskais Jaunā teātra festivāls Homo Novus. Septembra sākumā umka.lv ar šo izrādi dosies uz Starptautisko Neatkarīgo profesionālo kompāniju festivālu Lainsuojattomat (Ārpus likuma) Somijā.

Starptautiskais Mūsdienu teātra un dejas festivāls Mladi Levi notiek kopš 1998. gada Ļubļanā un tas ir starptautiskās asociācijas Junge Hunde biedrs. Šogad festivālā kopā ar umka.lv pārstāvjiem piedalīsies tādi mākslinieki kā Žeroms Bels (FR), Station House Opera (UK), Stefans Kegi no Rimini Protokoll (DE), Amirs Reza Koestani (IR), Kamils Buatels (FR) un daudzas citas Eiropas un pasaules jaunā teātra un dejas zvaigznes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!