Foto: Publicitātes foto

No 29. septembra līdz 9. oktobrim Latvijā notiks teātra festivāls "Zelta Maska". Festivāla organizētāju kompānijas "Art Forte" atvestās izrādes izgājušas profesionālas žūrijas stingru atlasi, kā arī bijušas nominētas un saņēmušas Krievijas Nacionālo teātra prēmiju, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Festivāla skatītājus šogad sagaida dažādu žanru izrādes – baleta, drāmas un pat uz mūsu skatuves tik retā operete.

Sanktpēterburgas Mihaila teātris, kas strauji gūst popularitāti mākslas zinātāju un cienītāju vidū, Rīgā piedāvās slavenā spāņu horeogrāfa Načo Duato Viencēliena baleta vakaru "Bez vārdiem. Duende. Nunc Dimittis", kam slavas dziesmas dzied kritiķi un kas kļuvis par ievērojamu notikumu šajā sezonā. Izslavētais Aleksandra teātris parādīs "Hamletu" sava galvenā režisora Valērija Fokina iestudējumā. "Tā ir spēcīga, mūsdienīga un pilnīgi netradicionāla izrāde. Ļoti spēcīgs un spilgts ir gan režisoru, gan scenogrāfa, gan aktieru darbs," – tā izrādi apraksta festivāla "Zelta Maska Latvijā" vadītāja Jūlija Ločmele.

Maskava dāvinās tikšanos ar Vladimira Majakovska teātra aktieriem, kas atvedīs izrādi "Talanti un pielūdzēji". Tas ir teātra jaunā mākslinieciskā vadītāja Mindauga Karbauska pirmais uzvedums šajā teātrī. "Darbs ir pretrunīgs. Pēc izrādes skatītājiem paliek dažādas izjūtas, eksperti izsaka dažādus viedokļus. Bet nešaubīgi ļoti labs aktieru darbs. Kad uz skatuves vienlaicīgi atrodas jaunie aktieri (Irina Pegova, Daniils Spivakovskis) un vecās gvardes meistari, (Mihails Filipovs, Igors Kostoļevskis, Svetlana Ņemoļajeva) tas ir ļoti interesanti," stāsta Ločmele.

Savukārt Staņislavska un Ņemiroviča–Dančenko Maskavas akadēmiskais muzikālais teātris skatītājiem dāvās "Klasiskās operetes vakaru". Operetes žanrs "Zelta Maska" festivālos ārvalstīs iepriekš nekad nav bijis pārstāvēts.

Festivāls "Zelta Maska" viesosies arī Liepājā un Ventspilī, kur Krievijas Akadēmiskais jaunatnes teātris piedāvās brīnišķīgu izrādi "Pasakas katram gadījumam" un Nellijas Uvarovas monoizrādi "Uzvedības noteikumi mūsdienu sabiedrībā".

Biļetes pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā. Līdz 15. jūnijam Kongresu nama kasē var iegādāties biļešu paketi uz izrādēm "Hamlets", "Talanti un pielūdzēji" un "Klasiskās operetes vakars" par atlaižu cenu un iegūt Privilēģiju karti, kas ļaus nākotnē iegūt īpašus piedāvājumus un atlaides kompānijas "Art Forte" rīkotajiem labākajiem koncertiem, izrādēm un kultūras projektiem. Sīkāka informācija - festivāla rīkotāju mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!