Foto: LETA
Aizvadītajā sezonā Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) nospēlētas 448 izrādes – no tām 418 izrādes JRT telpās un 9 viesizrādes Latvijā, kā arī 21 viesizrāde ārpus Latvijas.

Kopā JRT izrādes aizvadītajā sezonā noskatījušies 106 154 skatītāji – no tiem 99 777 skatītāji JRT telpās un 2011 skatītāji viesizrādēs Latvijā un 4366 ārpus Latvijas. Vidējais zāļu piepildījums JRT telpās joprojām ir 90%, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Populārākās izrādes: Lielajā zālē – "Ilgu tramvajs" (režisore Inese Mičule, nospēlētas 30 izrādes, 12 055 skatītāji) un "Peldošie ceļojošie" (režisors Vladislavs Nastavševs, nospēlētas 18 izrādes, 7564 skatītāji), Mazajā zālē – "Fundamentālists" (režisore Inese Mičule, 14 izrādes, 1352 skatītāji) un "Dzeja" (režisore Māra Ķimele, 13 izrādes, 1185 skatītāji), Talsu ielā – "Dukši" (režisors Gatis Šmits, 28 izrādes, 3485 skatītāji).


Repertuārs

No iepriekšējām sezonām JRT repertuārā ir saglabāts 41 iestudējums: 18 Lielajā zālē, 10 Mazajā zālē, 10  Muzeja zālē (Talsu iela 1) un 3 Kamerzālē.

Jauniestudējumi

3. septembrī Lielajā zālē - Ļevs Tolstojs TUMSAS VARA jeb "Nadziņš ieķēries - putniņš pagalam" (rež. Gatis Šmits).

1. oktobrī Lielajā zālē - Aleksandrs Vampilovs PROVINCES ANEKDOTES (rež. Boriss Frumins).

Oktobra beigās vai novembrī (datums tiks precizēts) - MĪĻAIS MELIS. NE ŠOVS (rež. Maija Apine).

7. decembrī Lielajā zālē -  Iļja Ilfs, Jevgeņijs Petrovs DIVPADSMIT KRĒSLI (rež. Alvis Hermanis).

2015. gada 19. martā Mazajā zālē - Mariuss fon Maienburgs SUNS, NAKTS UN NAZIS (rež. Viesturs Meikšāns).

2015. gada 26. martā Muzeja zālē (Talsu iela 1) - Inga Ābele un Māra Ķimele ASPAZIJA (rež. Māra Ķimele).

2015. gada maijā (datums tiks precizēts) Lielajā zālē - Mihails Kuzmins PELDOŠIE - CEĻOJOŠIE 2. daļa LAUKI (rež. Vladislavs Nastavševs).

Koncerti

Šajā sezonā Jaunajā Rīgas teātrī notiks arī Vladislava Nastavševa akustiskie koncerti "Eskeipista dienasgrāmata 2". Koncertā skanēs mūzika no izrādes "Peldošie - ceļojošie" pirmās daļas "Pēterburga-Rīga".

Mūzika - Vladislavs Nastavševs, dzeja - Mihails Kuzmins.

Rekonstrukcija

Šajā sezonā Jaunais Rīgas teātris turpinās darbu līdzšinējās telpās Lāčplēša ielā 25 un Talsu ielā 1. Tabakas fabrikā, Miera ielā 58a, šobrīd turpinās darbi, lai sagatavotu ēku JRT pagaidu telpu vajadzībām.

Pārcelšanās uz Tabakas fabriku paredzēta 2015. gada vasarā.

Biļešu tirdzniecība

Uzsākot 2014./2015. gada sezonu, JRT skatītājiem tiek piedāvāts jauns JRT biļešu interneta veikals - www.biletes.jrt.lv. Savukārt līdzšinējā interneta biļešu tirdzniecības vietnē www.biletes.1188.lv JRT biļetes turpmāk netiks tirgotas.

No šīs sezonas sākuma JRT biļešu tirdzniecību vienotā elektroniskā tīklā nodrošina SIA "DIVI Grupa" sadarbībā ar SIA "Datorikas institūtu DIVI". Šī pretendentu apvienība uzvarēja atklātajā konkursā "Par Jaunā Rīgas teātra biļešu tirdzniecības nodrošināšanu vienotā elektroniskā tīklā un ar to saistītajiem pakalpojumiem", ko JRT izsludināja š.g. 24. aprīlī.

JRT ir gandarīts, ka JRT interneta biļešu tirdzniecības sistēma arī turpmāk nodrošinās JRT skatītāju informēšanu par JRT izrāžu aktualitātēm un ļaus personiski uzrunāt patstāvīgos apmeklētājus par biļešu tirdzniecības īpašajiem piedāvājumiem.

JRT aktieru ierunāts pasaku dubultdisks

JRT aktieri šoruden sadarbībā ar "Swedbank" izdos bērnu pasaku dubultdisku, lai atbalstītu fonda "Ziedot.lv" palīdzības programmu smagi slimo bērnu vecākiem "Mīļā auklīte". Pasaku diskā būs dzirdamas aktieru izvēlētas un ierunātas latviešu un citu tautu pasakas. Ieraksta režisore būs Māra Ķimele, savukārt muzikālā pavadījuma autori un izpildītāji - Jēkabs Nīmanis un Maksims Šenteļevs. JRT vēlas sniegt iespēju ģimenēm, kurās aug bērni ar īpašām vajadzībām, reizi nedēļā saņemt profesionālas auklītes palīdzību, tāpēc visi ienākumi no pasaku diska tirdzniecības tiks ziedoti projektam "Mīļā auklīte".

Atbalstu smagi slimo bērnu vecākiem projektā "Mīļā auklīte" JRT aizsāka jau 2012. gadā, kad, atsaucoties Swedbank aicinājumam, tapa 22 unikālas grāmatzīmes ar aktieru zīmētiem lāčiem un personiskiem bērnības stāstiem. Grāmatzīmes vēl aizvien ir iespējams par ziedojumiem saņemt JRT kasē, tā sniedzot savu artavu projekta atbalstā.

Citi jaunumi

Gatavojoties rekonstrukcijai, kuras laikā teātris turpinās darbu Tabakas fabrikā, Miera ielā 58a, esam sagatavojuši skatītājiem vairākus pārsteigumus. Turpmāk biļetes, kas tiks iegādātas JRT kasē, tiks ievietotas jaunās biļešu kabatiņās, kurās redzams JRT pirmā stāva vestibils, līdz ar to ikvienam skatītājam būs iespēja saglabāt nelielu piemiņu no līdzšinējām teātra telpām.

No 14. augusta JRT kasē būs iespēja iegādāties uzlīmes ar JRT logotipu, Eduarda Smiļģa portretu, kas redzams uz JRT ēkas brandmūra, kā arī teātra vestibilā redzamajiem uzrakstiem.




  




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!