Jaunajā Rīgas teātrī (JRT) 10.februārī notiks krievu literāta Ivana Turgeņeva lugas "Mēnesis uz laukiem" pirmizrāde, aģentūra BNS uzzināja teātrī.
Izrāde stāsta par 13 ļoti atšķirīgiem cilvēkiem, kuri mēģina sakārtot savu personīgo dzīvi. Izrāde ir par mīlestību - attiecībām, kas ilgušas gadiem, un tādām, kas tikko rodas, kā arī par kaislībām, kurām nav iespējams pretoties.

"Izrāde būs par to, kā katrs cilvēks mēģina sakārto savu jūtu dzīvi. Vienam tas ir apzināti, otram uzbrāžas kā orkāns, vēl citam - gadiem ilga, mērķtiecīga iešana uz laimi," izrādi raksturoja režisore Māra Ķimele.

"Cilvēka dzīves laimīgumam vai nelaimīgumam būtībā ir viens atskaites punkts - personīgās dzīves laime. Nav nozīmes sociālai piederībai, bagātībai vai karjerai. Ja nav piepildīta mūsu personīgā dzīve, tad mēs esam nelaimīgi neatkarīgi no tā, kas mums pieder vai kā mums klājas jebkurā citā dzīves jomā," uzskata režisore.

Lugas "Mēnesis uz laukiem" darbība risinās gada tveicīgākajā brīdī, kad viss dabā zied, arī cilvēks tiecas piedalīties šajā dabas pilnbriedā. Jūtu eksplozija izrādē atklājas kā dabas neatņemama daļa.

Izrādē spēlē JRT aktieri Sandra Zvīgule, Andris Keišs, Regīna Razuma vai Baiba Broka, Maija Apine, Jana Čivžele, Ivars Krasts, Vigo Roga, Gundars Āboliņš, Andis Strods, Ģirts Krūmiņš vai Varis Piņķis, Liena Šmukste, Jevgeņijs Isajevs.

Krievu literāts Ivans Turgeņevs dzimis 1818. gadā, mācījies Pēterburgas universitātē un Berlīnē, kur sācis rakstīt. Savu laikabiedru atmiņās Turgeņevs bijis galvenokārt izcils prozaiķis, bet dramaturga klasiķa kārtā iecelts tikai 20. gadsimta sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!