Rīgas Krievu drāmas plāno ne tikai pavasara un vasaras viesizrādes ar izrādēm “Kaija” un “Vulfa kundzes nebaidos”, bet arī gatavojas īstenot trīs jaunus projektus, ziņo Krievu drāmas teātra pārstāvji.
Režisors Boriss Ščedrins no Maskavas iestudēs lugu “Vasilijs Tjorkins” pēc A. Tvordovska tāda paša nosaukuma poēmas, kas ir veltīta nacisma sagrāves 60. gadadienai.

Nebeidzama jautru, šausminošu un vienkārši aizkustinošu stāstu virkne par dzīves apliecinošo un atjautīgo karavīru, bagātināta ar skanīgam atskaņām, jau sen ir kļuvusi par daudzu spārnoto izteicienu avotu, un ne jau velti galvenā varoņa vārdā ir nosaukts arī pats literārais darbs.

Pirmizrāde paredzēta 7. maijā.

Tēmu par “visiem tiem, kurus aizmirst nedrīkst” turpinās rīdziniekiem jau labi pazīstamais režisors Genādijs Trostjaņeckis.

Otrā Pasaules kara laikā Latvijā teritorijā nacisti nogalināja 70 000 Latvijas ebrejus un 20 000 pārdzītos no citām Eiropas valstīm. Rīgas ostas dokers Žanis Lipke, ik dienas riskējot ar savu dzīvību, izglāba no bojāejas vairāk nekā 50 Rīgas geto ebrejus. Izrādi skatītāji varēs noskatīties nākamās sezonas sākumā.

Rīgas Krievu drāmas kļuvis par trīs krievu teātru – Rīgas, Tallinas un Viļņas - kopīgā projekta realizācijas iniciatoru. 2006. gada februārī notiks izrādes “Krievu smiekli” pēc F. Dostojevska novelēm “Krokodils”, “Pupa”, “Svešā sieva un vīrs pagultē” pirmizrāde. Režisors – inscenētājs Romāns Kozaks. Scenogrāfs – Igors Popovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!