Foto: Margarita Germane
Ceturtdien, 17. maijā, pulksten 17.00, koncertzālē "Tu jau zini Kur", Tallinas iela 10, tiks rādīta laikmetīgās dejas mākslas studenta Naura Miķeļa Gobas diplomdarba izrāde "Absolūti. Iespējams", kas, apvienojot dejas un hiphopa mūzikas elementus, paredzēta kā mākslinieku intuitīvo reakciju pētījums, portālu "Delfi" informē izrādes producente Lelde Hermane.

Laikmetīgā mūzikas un kustību izrāde "Absolūti. Iespējams" piedāvā uz pašmāju reperiem – Idus Abru, Edavārdus un VIŅU – paskatīties no jauna rakursa. Jau nosauktajiem māksliniekiem uz skatuves kompāniju sastādīs dejotāja Ieva Beatrise Vilkauša. Izrādes autors Nauris Miķelis Goba ir iecerējis dalībniekiem dot uzdevumu uz skatuves parādīties dažādos, ne sev ierastākajos veidos.

Izrādes autors, Nauris Miķelis Goba ar hiphopu aizrāvies jau no skolas laikiem, breikam kļūstot par pirmo soli viņa dejas gaitās. Diplomdarbā, saskatot iespēju pievērst sabiedrības uzmanību šīs subkultūras sniegtajām iespējām, horeogrāfs nolēma uzņemties risku uz laikmetīgās mākslas skatuves iesastīt hiphopa mūziķus.

Izrādes tapšanā piedalījusies arī kostīmu māksliniece un scenogrāfe Marika Džule, gaismu mākslinieks Endijs Koškins, plakāta dizainere Kristiāna Benga.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!