Foto: Publicitātes foto
Konkursā uz Liepājas teātra otra valdes locekļa amatu pieteikušies deviņi pretendenti, informēja Liepājas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne.

Izvērtējot saņemtos pieteikumus, secināts, ka visi deviņi pretendenti atbilst konkursa prasībām. Viņu vidū ir gan liepājnieki, gan amata pretendenti no citām Latvijas pilsētām. Starp pretendentiem nav kandidātu ar pieredzi tieši teātra vadīšanā.

Šīs nedēļas beigās sanāks kopā kandidātu nominēšanas komisija, lai vēlreiz izvērtētu visus saņemtos pieteikumus un lemtu, kurus pretendentus aicināt uz darba pārrunām, kas plānotas nākamnedēļ. Jaunais teātra valdes loceklis varētu būt zināms jūnija vidū. Par valdes locekļa apstiprināšanu amatā būs jālemj deputātiem domes sēdē.

Kā ziņots, turpmāk Liepājas teātrim būs divi valdes locekļi, tāpēc bija izsludināta pretendentu atlase uz otru valdes locekļa amatu.

Jaunā valdes locekļa galvenie pienākumi būs teātra finanšu un saimnieciskās darbības nodrošināšana, savukārt līdzšinējais Liepājas teātra valdes loceklis Herberts Laukšteins arī turpmāk būs atbildīgs par teātra māksliniecisko darbību.

Kā skaidroja pašvaldībā, lēmums izveidot otru valdes locekļa amatu pieņemts, lai stiprinātu Liepājas teātra nozīmi Latvijas un starptautiskā mērogā, kā arī uzlabotu organizatorisko struktūru.

Kandidātu nominēšanas komisiju vada Liepājas pilsētas pašvaldības izpilddirektors Ronalds Fricbergs. Par komisijas locekļiem ir apstiprināti Liepājas pilsētas domes deputāte Linda Matisone (LRA), Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas Personāla daļas vadītāja Aija Nelsone un Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns.

SIA "Liepājas teātris" kapitāla daļas pieder Liepājas pilsētas domei. Pērn Liepājas teātris strādāja ar 632 904 eiro apgrozījumu un 419 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!