Foto: Ziedonis Safronovs

Liepājas teātris augustā dosies savās ikgadējās viesizrādēs uz Rīgu, un Dailes teātrī tiks izrādīti iestudējumi "Piafa" un "Precības", portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Zanda Borga.

9. un 10. augusta vakarā tiks izrādīta "Piafa" ar Agnesi Jēkabsoni galvenajā lomā. Par šīs lomas atveidojumu aktrise saņēmusi gan "Spēlmaņu nakts", gan vairākas citas balvas. Izrādi 2013. gadā Liepājas teātrī iestudēja režisore Laura Groza-Ķibere.

Izrādē tiek izsekots Edītes Piafas jeb La Môme Piaf (mazā zvirbulēna, kā viņu iesauca viņas talanta atklājējs Luijs Leplē) dzīves un karjeras ceļam, attēlots gan viņas slavas uzplaukums, gan noriets, kā arī personiskās dzīves traģēdija.

"Agnese Jēkabsone sevi uz skatuves tērē ar tādu galēji pašaizliedzīgu atdevi, kas rada pat bažas par iespēju piedzīvot izdegšanas sindromu, bet vairāk – ārkārtēji pacilā ar īstām, tīrām, dziļām emocijām, kas mūsdienu arvien vairāk birokratizētajā pasaulē un dažādos (jauno un vecos) kanonos savalgotajā skatuves mākslā kļūst par izņēmumu, bezmaz vai brīnumu," pēc pirmizrādes rakstīja kritiķe Silvija Radzobe.

Pārējās lomās – Ilze Trukšāne vai Anete Berķe, Karīna Tatarinova, Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Kaspars Kārkliņš, Mārtiņš Kalita, Viktors Ellers, Gatis Maliks, Sandis Pēcis.

Savukārt 11. un 12. augustā skatītājiem tiks piedāvāta horeogrāfa un režisora Sergeja Zemļanska kustību izrāde "Precības", kas pērn piedzīvoja triumfu, saņemot septiņas "Spēlmaņu nakts" balvas, tai skaitā "Grand Prix".

Agafja Tihonovna nolēmusi precēties. It kā – jo īstas pārliecības viņai par to nav. Tad nu talkā nāk savedēja Fjokla, piedāvājot viņai piecus līgavaiņus uzreiz. Kurš būs īstais? Un vai tiešām apprecēties var tik viegli?

"Sergejs Zemļanskis plastiskās drāmas žanrā savienojis dramatisko darbību, dejas teātri un pantomīmas emociju izteiksmi, kas pārsteidz ar formas grotesku, aktieru filigrāno spēli un precīzu domas vēstījumu. Lai arī notiekošais ievietots mākslinieciski stilizētā vidē, tomēr it kā nereālie raksturi izspēlē pazīstamas attiecības, savukārt emocijas, kas raisās zālē, ir īstas un šodienīgas," par izrādi rakstījusi kritiķe Ilze Kļaviņa.

Iestudējumā piedalās aktieri – Ilze Trukšāne, Samira Adgezalova, Karīna Tatarinova, Rolands Beķeris, Gatis Maliks, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Armands Kaušelis, Anete Berķe, Sandis Pēcis.

Biļetes uz abiem iestudējumiem jau iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!