Liepājas teātris 106. Sezonu noslēgs ar jauniestudējumu – jau piektdien, 14. jūnijā, pirmizrādi piedzīvos muzikāla leģenda "Minhauzena precības" Valda Lūriņa režijā, "Delfi" informē Liepājas teātris.

Vienai no Mārtiņa Zīverta populārākajām pirmskara lugām oriģinālmūziku radījis komponists Valdis Zilveris, bet dziesmu tekstus – Jānis Peters. Ar abiem māksliniekiem režisors jau strādājis agrāk, Liepājā veidojot iestudējumu "Trīs draugi".

Par vēlmi mīlēt un būt patiesi mīlētam, par vēlēšanos izrauties no ikdienības un dzīves svinēšanu – tās ir dažas no būtiskākajām lietām, par kurām stāstīs un cīnīsies lielākais melis un fantazētājs – klaidonis un brīvības meklētājs Minhauzens.


"Jānis Peters stingri ir pastāvējis, ka Minhauzens ir dzejnieks, kas dzīvo savā konkrētajā laikā. Mums ir svarīgi, ka viņš nav bagātnieks, bet nāk no nabadzīgas vides, viņš ir zināmā veidā klaidonis. Sarežģīta personība. Zīverts ir atstājis daudzas mīklas, un mēs tās cenšamies atminēt," pirms pirmizrādes stāsta V. Lūriņš.

Mierīgu vakaru Duntes muižā izjauc princeses un viņas pavadoņu ierašanās. Kopā ar raibo kompāniju ierodas arī Minhauzens. Viņa stāsti sadusmo pils īpašnieci Jakobīni, bet uzjautrina pārējos viesus. Un tikai vienam cilvēkam Minhauzens spēj atklāt savu patieso dabu – ilgas pēc sapņu zemes Ulubeles, kur paslēpties no ikdienas kņadas – zemes, kur vienmēr spīd saule, kur nabagais jūtas bagāts un ikviens spēj patiesi mīlēt…

Minhauzena lomu atveido Mārtiņš Kalita, viņa mīļoto Jakobīni – Everita Pjata. Pārējās lomās – Laura Jeruma, Sigita Jevgļevska, Edgars Pujāts, Gatis Maliks, Armands Kaušelis, Anita Kvāla, Kaspars Kārkliņš, Inese Jurjāne, Rolands Beķeris, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Marģers Eglinskis, Edgars Ozoliņš, Pēteris Lapiņš, Ilze Būde, Ilze Jura un Anete Berķe.

Izrādei tapt palīdzējuši arī kostīmu māksliniece Liene Rolšteina, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Artūrs Arnis un gaismu mākslinieks Rainers Kornhubers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!