Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Palmu mājā 4. un 6. septembrī viesosies Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" ar izrādi "Koncerts augiem".

Izrādes autori ir Toms Treinis, Mārtiņš Zariņš, Pēteris Vīksna, dramaturgs Ivo Briedis. Izrādē piedalās aktieri Iveta Pole un Edgars Samītis.

Kas īsti ir augs – prece, eksponāts, lieta vai dzīva būtne? Šādu jautājumu sev un skatītājiem uzdod izrādes "Koncerts augiem" režisori Toms Treinis un Mārtiņš Zariņš, kas par piemērotāko un tematikai atbilstošāko izrādes norises vietu izvēlējušies LU Botāniskā dārza Palmu māju. "Koncerts augiem" integrē lekcijas elementus un oriģinālmūziku, kas radīta, izmantojot augiem piemītošajām uztveres sistēmas un to padziļinātu izpēti. Kā stāsta izrādes veidotāji, "Koncerts augiem" ir par augiem un priekš augiem, tādēļ, cilvēki esot tikai ciemiņi, kuru fiziskais, intelektuālais un emocionālais komforts pakārtots augu labsajūtai.

Toms Treinis un Mārtiņš Zariņš absolvējuši Latvijas Kultūras akadēmiju un šis ir viņu pirmais iestudējums profesionālu teātra režisoru statusā. Jau studiju laikā abi jaunie mākslinieki ir radījuši vērā ņemamus darbus gan Latvijā, gan ārzemēs. Mārtiņš Zariņš ir pazīstams arī kā mūziķis un komponists, bet Toma Treiņa diplomdarbs – Gunāra Priedes lugas "Zilā" iestudējums Nacionālajā teātrī ir nominēts "Spēlmaņu nakts" balvai kā gada labākā mazās formas izrāde.

Šogad Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" notiks jau 13. reizi, piedāvājot publikai divdesmit darbus - viesizrādes, jauniestudējumus, sadarbības projektus, kā arī bezmaksas lekciju, kino un koncertu programmu festivāla centrā, kas šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriežas Kaņepes Kultūras centrā. Festivāla centrālais motīvs šogad ir balss, uztvere un valoda, kas izrādēs tiek aplūkota gan kā jēdziens, gan kā viens no būtiskākajiem teātra radīšanas un rādīšanas instrumentiem. Ar pilnu festivāla programmu var iepazīties www.homonovus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!