Rīgā un Valmierā no 9. līdz 15. maijam norisināsies Baltijas mūsdienu drāmas festivāls "Skats 2005", pavēstīja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Agnese Pāvila.
Festivāls atklās un iepazīstinās teātra profesionāļus ar jaunākajām dramaturģijas tendencēm Lietuvā un Igaunijā, kā arī parādīs viņiem jaunākos mūsdienu dramaturgu iestudējumus Latvijas teātros.

Pasākuma atklāšanas dienā 9. maijā Valmieras drāmas teātrī aktieri spēlēs Māras Ķimeles iestudēto lugu "Krauklītis". Nākamajā dienā Krievu drāmas teātrī varēs noskatīties izrādi "Visi cilvēki ir kaķi", bet Latvijas Nacionālajā teātrī lugu "Aicinājums uz pērienu".

Lietuvas teātru sniegumu varēs novērtēt 11. maijā, kad paredzētas divas izrādes. Lietuvas Valsts jaunatnes teātris no Viļņas spēlēs izrādi "Lūcija slido", bet Valsts Viļņas Mazais teātris lugu "Madagaskara".

Nākamajā festivāla dienā 12.maijā Jaunajā Rīgas teātrī varēs noskatīties izrādes "Garā dzīve" un "Latviešu stāsti". Dailes teātrī 13. maijā varēs noskatīties izrādi "Kreisais pagrieziens". Tajā pašā dienā teātra profesionāļi varēs novērtēt arī Viestura Kairiša teātrī "United Intimacy" iestudēto izrādi "Sibīrija".

Festivāla noslēgumā 14. maijā teātris "Vanemuine" no Tartu spēlēs izrādi "Romeo un Jūlija", bet Igaunijas Drāmas teātris - izrādi "Igauņu bēres".

Festivāls "Skats" ir 1955.gadā aizsāktā festivāla "Baltijas teātru pavasaris" idejas turpinājums, kas šogad apvienots ar ikgadējo Mūsdienu dramaturģijas skati.

Nākamais festivāls iecerēts 2006. gadā Igaunijā, bet 2007.gadā Lietuvā.

Festivāla "Skats" misija ir veicināt aktīvu un ilgstošu sadarbību, domu un pieredzes apmaiņu starp Baltijas teātriem, režisoriem, dramaturgiem, aktieriem un citu teātra profesiju pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!