Foto: Publicitātes foto

Slavenā teātra trupa, kas dibināta 1946. gadā un 1962. gadā ievākusies Mazās Bronnajas ielas 4. namā, uz Dailes teātra skatuves šā gada maijā izrādīs divus iestudējumus – Leonīda Zorina melodrāmu "Varšavas melodija" un Moljēra komēdiju "Tartifs" ar Viktoru Suhorukovu titullomā, portālam "Delfi" pavēstīja kompānijas "Art Forte" pārstāvji.

Zorina melodrāma "Varšavas melodija" Sergeja Golomazova režijā tiks izrādīta 9. maijā. Lomās – Jūlija Peresiļda, Daniils Strahovs.

Izrāde vēsta par polieti Geļu, Maskavas konservatorijas studenti, un krievu puisi Viktoru, nesenu armijas kareivi un topošo vīna darīšanas tehnologu, kuri satiekas koncertā 1946. gada ziemā. Viņi iemīlēsas, bet vēlāk uzzina, ka Staļins ir aizliedzis padomju pilsoņu laulības ar ārzemniekiem. Viņi šķirsies, lai atkal satiktos pēc desmit gadiem Varšavā. Tad vēl pēc desmit – Maskavā.

"Varšavas melodija" ir viena no zināmākajām melodrāmām, kas sarakstītas krievu valodā, taču tā izvirza augstas prasības aktieriem. Pirms pusgadsimta tās skatuves vēsture sākās ar Jūlijas Borisovas un Mihaila Uļjanova duetu. Tagad stafeti pārņēmušas jaunas zvaigznes – Jūlija Peresiļda un Daniils Strahovs.

Foto: Publicitātes foto

Žana Batista Moljēra komēdija "Tartifs" Pāvela Safonova režijā būs skatāma 14. maijā. Lomās – Viktors Suhorukovs, Aleksandrs Samoiļenko, Agripina Steklova, Anna Antoņenko-Lukoņina, Vladimirs Javorskis, Olga Vjazemska, Jekaterina Dubakina un citi.

Lai uzvestu leģendāro lugu, kas jau 353 gadus smīdina skatītājus un liek pārdomāt, cik savādi iekārtota pasaule, Pāvels Safonovs atlasījis Maskavas vadošos aktierus – Aleksandru Samoiļenko, Agripinu Steklovu un titullomu spēlēt uzaicinājis Viktoru Suhorukovu.

"Suhorukova valdzinājums un harizma ir šīs stilīgās izrādes galvenais trumpis, taču tās tapšanā savus spēkus ieguldījušas vēl trīs slavenības – scenogrāfs Nikolajs Simonovs, kostīmu māksliniece Jevgēņija Panfilova un komponists Fausts Latens. Iznākums – jau piecas pastāvīgi izpārdotu izrāžu sezonas Krievijas galvaspilsētā," raksta viesizrāžu rīkotāji.

Biļetes nopērkamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!