Foto: Publicitātes foto
Šā gada 11.oktobrī Rīgā un 8.novembrī Liepājā Līgas Libertes dejas teātris atkāroti izdejos Ņujorkas stāstu "Netici visam, ko redzi!".

Tā jau ir piektā horeogrāfes Līgas Libertes-Lasmanes veidotā dejas izrāde. Galvenā iedvesma šim darbam horeogrāfei ir radusies, 2012.-2013.gadā kopumā četrus mēnešus pavadot Ņujorkā, mācoties Brodvejas deju skolā.

"Esmu sapratusi, ka Ņujorka ir salauzto siržu un vientuļo cilvēku pilsēta, kur seksuālai orientācijai var būt tikpat liela nozīme kā CV. Pa gabalu Ņujorka šķiet kā skaisti iesaiņota dāvana, taču, ņemot nost pa kārtai iesaiņojuma papīru, tu atklāj, ka kastītē iekšā ir kaut kas pavisam cits.

Kad liekas, ka jau pazīsti šo pilsētu, tā atkal pārsteidz tevi nesagatavotu. Tu to gribi ienīst, jo viss te ir tik uzbāzīgs un pārspīlēts, bet saproti, ka par spīti visam - tu arvien dziļāk iemīlies šajā debesskrāpju mekā. Paldies, Ņujorka, ka tu man iemācīji redzēt un just ar acīm ciet," par piedzīvoto Ņujorkā stāsta horeogrāfe.

Jaunajā uzvedumā piedalīsies desmit Libertes dejas teātra dejotāji, kas ir izturējuši atlasi uz šo modernā džeza (contemporary jazz) dejas stilā ieturēto izrādi. Kā stāsta "Netici visam, ko redzi!" idejas autore Liberte-Lasmane, "jaunā izrāde būs īsta enerģijas bumba, kur skatītājs tiks provocēts ar notiekošo uz skatuves. Izrādei esmu izvēlējusies ļoti spēcīgu mūziku, līdz ar to dejotājiem būs jāizdejo sarežģīta horeogrāfija, savukārt skatītājiem būs jāpiedzīvo negaidītas emocijas un kaislības uz skatuves."

Liberte-Lasmane ir diplomēta horeogrāfe, kura vada savu džeza deju studiju "Body and Soul" un Līgas Libertes dejas teātri un regulāri stažējas ārzemēs – Ņujorkā, Londonā, Nicā.

Izrāde tiks izrādīta:

  • 2014.gada 11.oktobrī plkst. 15 un plkst.18 Dailes teātrīa Mazajā zālē
  • 2014.gada 08.novembrī plkst. 18 Liepājas Olimpiskā Centra Rožu zālē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!