Otrdienas rītā Valmieras slimnīcā pēc smagas slimības pārstājusi pukstēt Valmieras teātra režisora Pētera Sūča sirds.
Valmieras teātra direktora vietnieks Indulis Auniņš informēja, ka Sūci izvadīs no teātra piektdien. Atvadu ceremonijas laiku vēl precizēs.

Sūča dzīvesbiedre Aija Sūce sacīja, ka vīru apglabās Kocēnu kapos.

Pēteris Sūcis mūžībā aizgājis 51 gada vecumā. Valmieras teātri viņš vadījis 20 gadu. Sūcis teātrī ienāca, kad tā galvenais režisors bija leģendārais Pēteris Lūcis. Līdz Valmieras periodam Sūcis strādājis Gulbenē par kultūras nama direktoru un vienlaikus vadījis vietējo amatierteātri. Viņš ir arī Gulbenes Tautas teātra dibinātājs. Gulbenes Tautas teātris šajos Jāņos atzīmēs pastāvēšanas 20 gadu jubileju.

"Teātra pirmo režisoru bijām cerējuši godināt īpašā pasākumā Pēterdienas noskaņā. Diemžēl viņa paša klāt nebūs, bet kopā sanāks Sūča aktieri, visi tie cilvēki, kam viņš nozīmē ļoti daudz, lai atcerētos kopā pavadīto laiku un Gulbenes Tautas teātra sākotni, kas raksturīga ar Sūča režijā tapušiem iestudējumiem - novadnieka Jāņa Poruka dzejas iestudējumu "Es zinu, kā roze plaukst", dramatizējumu "Pērļu zvejnieks", novadnieka Roberta Eidemaņa dzejas uzvedumu "Aiziet atgriežoties", Ojāra Vācieša dzejas iestudējumu "Si minors - karstā nakts" un Harija Gulbja lugas "Alberts" iestudējumu," sacīja Gulbenes Tautas teātra režisore Edīte Siļķēna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!