Foto: Publicitātes foto

Latvijas Nacionālais teātris no 12. līdz 18. martam ar Regnāra Vaivara un Mārča Lāča izrādi "Skalbi un valdi" piedalās prestižā Maskavas festivāla "Zelta Maska" programmā "Maska Plus", liecina informācija teātra mājaslapā.

"Maska Plus" ir festivāla sadaļa, kurā tiek demonstrētas īpašas komisijas atlasītas labākās izrādes, ne tikai no Krievijas, bet arī NVS un Eiropas valstīm.Programmā tiek ietvertas izrādes, kas spilgti raksturo teātra attīstības tendencies gan formas, gan satura ziņā. Šo programmu īpaši iecienījuši teātra profesionāļi un kritiķi, bet savas avangardiskās slavas dēļ, tai ir panākumi arī pie ierindas skatītājiem, kuri ir atvērti radošiem meklējumiem un eksperimentiem.

"Piedalīšanās tik liela mēroga pasākumā un pārstāvēt gan Latvijas Nacionālo teātri, gan Latvijas profesionālos teātrus kopumā ir ļoti prestiži. Tas veicina gan Latvijas teātru atpazīstamību starptautiskā teātru apritē, gan jaunu kontaktu veidošanos"- atzīst producente Ilona Matvejeva.

"Iestudējumā perfekti atbalsojies mūslaiku straujais ikdienas ritms. Leļļu un objektu izmantojums rada nosacītību un atsvešinājumu, uzburot īsti pasakainas mūsdienu šausmas. Nežēlība pasaku motīvu interpretācijās un nežēlīgais izrādes ritms skatītājā var radīt gluži vai frustrāciju," par iestudējumu pēc pirmizrādes rakstīja teātra kritiķe Dita Eglīte.

"Skalbi un valdi" pirmizrādi piedzīvoja 2010. gada decembrī. Izrādē piedalās Marija Bērziņa, Arturs Krūzkops, Artuss Kaimiņš, Armands Berģis, Kaspars Dumburs, Toms Liepājnieks un Rihards Jakovels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!