Foto: LETA

Latvijas Nacionālā teātra Jaunajai zālei kanāla pusē taps piebūve, kurā būs jauna ieeja, tā būs pieejama arī invalīdiem, preses konferencē par teātra jauno sezonu pastāstīja teātra direktors Ojārs Rubenis.

Viņš norādīja, ka būvniecība varētu sākties jau nākamā gada maijā. Pašlaik notiek saskaņošanas process.

Attiecībā uz jaunas piebūves celtniecību teātra direktors kopā ar tehnisko direktoru jau izstrādā plānus, kā varētu attīstīt šo ēkas daļu, kad teātris tiesvedības procesā būs atguvis tenisa kortu teritoriju.

Viņš stāstīja, ka vienu daļu no šīs teritorijas atvēlēs tehniskajiem darbiem un otrā daļā taps jauna zāle ar 350 - 400 vietām.

"Tenisa korti ir vienīgā teritorija, kur teātris var paplašināties. Mums ir vajadzīga vieta tehniskajiem darbiem, mums pat nav vietas, kur varētu piebraukt transports ar tehniku," norādīja Rubenis.

Viņš uzsvēra, ka arvien vairāk pieprasītas kļūst mazāka izmēra zāles un tajās spēlētās izrādes, tāpēc arī jauna zāle teātrim ir vajadzīga.

Rīgas domes Īpašuma departaments šogad 350 000 eiro plānojis izlietot būvdarbiem Latvijas Nacionālajā teātrī, kur iecerēta telpu paplašināšana - jauna piebūve, invalīdu tualešu, ģērbtuvju, lifta un kāpņu izbūve. Par šo summu plānots arī nomainīt liftu Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!