Foto: DELFI
Kopš otrdienas, kad sākās intensīva snigšana, Rīgas ielās un uz tiltiem devušās visas dienestu rīcībā esošās tehnikas, lai veiktu ielu tīrīšanu un kaisīšanu ar pretslīdes materiāliem.Darbi turpinās joprojām, nepieciešamības gadījumā maģistrālo ielu brauktuves ar pretslīdes materiāliem tiek apstrādātas arī atkārtoti, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Naktī tika veikta maģistrālo ielu un ielu ar sabiedrisko transportu kaisīšana un brauktuvju attīrīšana no sniega vietās, kur tas visvairāk nepieciešams normālas satiksmes plūsmas nodrošināšanai.

Kopumā darbu veikšanā iesaistītas 32 tehnikas vienības - uz tiltiem un satiksmes pārvadiem strādā astoņas kaisāmās mašīnas, Latgales priekšpilsētā - sešas, Zemgales priekšpilsētā - sešas, Vidzemes priekšpilsētā - četras, Kurzemes priekšpilsētā - trīs, centrā strādā divas mašīnas, savukārt Ziemeļu rajonā - trīs.

Arī velojoslu tīrīšanai tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Piemēram, no Lāčplēša ielas velojoslas naktī tika izvests sniegs, savukārt Elizabetes un Dzirnavu ielas velojoslās šobrīd tiek veikta atkārtota tīrīšana no sniega un apstrāde ar pretslīdes materiāliem. Satiksmes departaments aicina velojoslu piegulošo teritoriju sētniekus sniegu no ietves uz brauktuves nestumt, tādējādi tiek apgrūtināts ziemas dienestu darbs.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar pretslīdes materiāliem, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī veiktu brauktuvju tīrīšanu. 

Satiksmes vadības centrs informē, ka pārvietošanās pilsētā ir lēnāka, bet būtiski nav apgrūtināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!