Savu 96.sezonu Latvijas Nacionālais teātris tradicionāli atklās ar latviešu autora darbu – šoreiz Agneses Rutkēvičas "Mans nabaga tēvs" Elmāra Seņkova režijā. Pirmizrāde notiks 11.septembrī, vēsta teātra pārstāvji.

"Šī luga ir par ģimeni. Man pašai ir interesanti vērot, kā sarunājas un sastopas vecākā un jaunākā paaudze. Mani šajā lugā interesē tēvu tēma – pēckara paaudze bija izpostītā un sakropļotā paaudze, ļoti daudzi palika bez tēviem, kas ļoti ietekmējis nākamās paaudzes," atklāj Agnese Rutkēviča.

"Luga "Mans nabaga tēvs" ir autores trešā luga, kas tapusi pagājušajā gadā, un tās darbība notiek "Krievgaļos". Ir tāda vieta Bauskas pusē, kur pierobeža atstājusi savas pēdas gan tās iemītnieku brīvības apziņā, gan savstarpējās attiecībās.

Nav skaidrs, vai māju iemītnieki ir lepni tāpēc, ka nabadzīgi un lepnums palīdz saglabāt pašcieņu, vai arī līdz trūkumam Brunis, Broņislava un viņu priekšstrādnieks Jāzeps nonākuši sava lepnuma dēļ. Visādā ziņā govis, zirgi un aitas ir pārdoti, pa sētu klimst vistas un katru rītu pa vienai pazūd.

Savstarpēju attiecību krāšņums lugā novests līdz traģikomiskam absurdam, bet režisora Elmāra Seņkova cilvēciskā iejūtība un asredzīgais skats uz Latvijā notiekošo sola izrādi, kurā izeju no bezcerības meklēsim kopā," vēsta izrādes veidotāji.

Lomās būs Ģirts Jakovļevs, Lāsma Kugrēna, Astrīda Kairiša, Zane Jančevska, Ivars Puga, Uldis AnžeJurģis Spulenieks, un Armands Berģis. Scenogrāfs Reinis Suhanovs.

Agnese Rutkēviča ir viena no talantīgajām dvīņumāsām Rutkēvičām, kas mērķtiecīgi un profesionāli darbojas mākslā vairākos žanros – raksta ne tikai lugas, bet arī dzeju, prozu, spēlē teātri, piedalījušās kino projektos. Agneses pirmā luga "Kartupeļēdāji" iestudēti un vēl pērn bija skatāmi "Dirty Deal Teatro" telpās sadarbībā ar Nacionālo teātri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!