Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālajā teātrī top Ferenca Molnāra "Lilioms" Edmunda Freiberga režijā, portālu "Delfi" informē Nacionālais teātris.

"Atkal, atkal ir debesis pušu" – tā ir ne tikai Nacionālā teātra himna ar leģendāro Imanta Kalniņa mūziku un Māra Čaklā vārdiem, bet arī Lilioma – brīvā un nepieradināmā karuseļa iekšāsaucēja - dziesma, kas aicina pacelties pāri ikdienas rūpēm un aizmirst vilšanās brīžus. 20. gadsimta sākuma mīlestības stāsts iz kādas ungāru pilsētas nomales ikdienas pārtaps stāstā, ko režisors Edmunds Freibergs veltīs visiem mums, kam patīk sapņot par mīlestību un prieku, jo "viena vieta uz brieža vēl brīva – tieši Jums!"


Izrāde "Lilioms" Latvijas Nacionālajā teātrī ir bijusi populāra pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados Alfreda Jaunušana režijā, un nu jau par leģendām kļuvuši tā laika Liliomi Ģirts Jakovļevs un Uldis Dumpis. Jūlijas lomā bija Astrīda Kairiša, Muškātne – Helēna Ramanova un Elza Radziņa.

Šoreiz Lilioma lomā Kaspars Dumburs un Ivars Kļavinskis. Citās lomās: Inga Misāne-Grasberga, Agnese Kostigova, Marija Bērziņa, Madara Saldovere, Juris Hiršs, Juris Jope, Zane Jančevska, Daiga Gaismiņa, Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Normunds Laizāns, Indra Burkovska, Rasma Garne, Arturs Krūzkops, Kaspars Aniņš, Voldemārs Šoriņš, Jānis Skanis, Uldis Norebergs, Sanita Pušpure,Mārtiņš Egliens, Egils Melbārdis, Uldis Dumpis, Ģirts Jakovļevs, Voldemārs Šoriņš.

Pirmizrāde paredzēta 28.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!