Foto: Publicitātes foto
Latvijas Nacionālā teātra Aktieru zālē 11. aprīlī notiks Latvijas Kultūras akadēmijas teātra režijas maģistrantūras studentes Leldes Eglinskas diplomdarba Augusta Strindberga lugas "Spēle ar uguni" pirmizrāde, portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Iestudējums būs mūsdienīgs skatījums uz pirms 120 gadiem zviedru
dramaturga Augusta Strindberga sarakstīto lugu "Spēle ar uguni". Lugas pamatā ir stāsts par mīlestību, greizsirdību, intrigām un meliem kādā ģimenē.

Galvenajās lomās būs Nacionālā teātra aktieru trijotne Dita Lūriņa, Ainārs Ančevskis un Egils Melbārdis. Pārējās lomās darbosies Ģirts Jakovļevs, Ieva Aniņa un Helga Dancberga.

Strindberga luga "Spēle ar uguni", kas 1893. gadā Berlīnē piedzīvoja pirmizrādi, bija savam laikam gana novatoriska. Izrādi asi nokritizēja, īpaši norādot uz Strindberga lugas valodas vaļību, kurā darbojošās personas atļāvās atklāti un tieši runāt par intīmām lietām. Strindbergs lugas sižetu aizguva no sev pazīstama laulāta pāra un pašam tobrīd esot attiecībās ar precētu sievieti.

Zviedru dramaturgs, rakstnieks, mākslinieks, zinātnieks un aktīvais opozicionārs Augusts Strinbergs izmantoja savu dzīvi, lai radītu mākslas darbus. Ar saviem darbiem Strindbergs ir ietekmējis gan Eiropas, gan Amerikas teātra un kino attīstību. Viņa ietekme jūtama Ingmara Bergmana un Larsa fon Trīra daiļradē.

Izrādes mūzikas autori ir Juris Kaukulis un Kaspars Tobis. Kostīmu māksliniece ir Liene Rolšteina un scenogrāfs Uģis Bēržiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!