Foto: Publicitātes foto
26.un 27.maijā Nacionālajā teātrī būs iespējams noskatīties Liepājas teātrī Valda Lūriņa režisēto stāstu par kādu mīlestību "Trīs draugi", portālu "Delfi" informē Liepājas teātra preses pārstāve Zanda Borga.

Izrādes centrā ir trīs jauni puiši, kas pārdzīvojuši karu – Roberts (Sandis Pēcis – par šo lomu saņēmis "Spēlmaņu nakts" balvu nominācijā "Gada jaunais skatuves mākslinieks"), Gotfrīds (Edgars Ozoliņš) un Oto (Kaspars Kārkliņš), kas dienas vada, pelnot sev iztiku, strādādami auto darbnīcā, bet vakaros dodas uz kafejnīcu "Internacionāle", kur, dzerot rumu, cenšas aizmirst pārdzīvotās kara šausmas. Kad Roberta dzīvē ienāk Patrīcija (Anete Berķe), puišu draudzība neizjūk – tā kļūst tikai stiprāka. Patrīcija izmaina ne tikai Roberta, bet arī pārējo puišu dzīves.

Romāna darbība notiek 20.gadsimta 30.gados, režisors neko nav mainījis – par laikmetu atgādina konkrētas lietas scenogrāfijā, mūzikā, deju soļos, kā arī aktieru kostīmos.

"Valda Lūriņa izrāde tiešām pārceļ laikā - Liepājas "Trīs draugos" ir izdevies padarīt sajūtamu Rietumeiropas 20.gadsimta 20.-30. gadu zudušās paaudzes noskaņu: te ir nepārvarama vientulības izjūta, kara radītās traumas, alkohols un nespēja atgriezties normālā dzīvē, karabiedru vārdos nerakstītā brālība un draudzības smalkjūtība. Izrādes vērtīgais kodols - pazaudētās dzīves izjūta, strupceļš un skumjas, kur nekādiem Kārnegija stila padomiem un uzmundrinājumiem nav vietas, un Gotfrīda, Oto un Roberta draudzība, jauno aktieru dabiski, inteliģenti un smalkjūtīgi izspēlēta," par iestudējumu stāsta teātra kritiķe Mārīte Gulbe.

Pie Ēriha Marijas Remarka stāsta par patiesu mīlestību un īstu draudzību strādājuši arī komponists Valdis Zilveris, dziesmu tekstu autors Jānis Peters, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, kostīmu māksliniece Liene Rolšteina un scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Izrādē iesaistīts plašs aktieru ansamblis – bez galvenajiem varoņiem lomās iejūtas arī Sigita Jevgļevska, Ivars Krastiņš, Leons Leščinskis, Pēteris Lapiņš, Anita Kvāla, Ilze Būde, Everita Pjata, Jānis Dreiblats, Inese Jurjāne, Madara Melne, Laura Jeruma, Gatis Maliks, Viktors Ellers, Rolands Beķeris un Agnese Jēkabsone.

Biļetes iespējams iegādāties Nacionālajā teātrī, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!