Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē no 25. līdz 27. jūlijam Ventspilī norisināsies XIII Latvijas Amatierteātru salidojums. Ventspils pilsētā un novadā tiks spēlēti 39 no aizvadīto gadu veiksmīgākajiem Latvijas amatierteātru iestudējumiem - dažādi pēc žanra, formas, attēlotā laikmeta, kā arī izteiksmes līdzekļu izvēles.

"Trīs dienas vairāk nekā 2000 dažādu profesiju ļaudis, kuriem pasaules uztvere un atklāšana caur teātri ir aizraušanās un dzīves nepieciešamība, piepildīs Ventspili un Ventspils novadu ar savu azartu un prieku," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra amatierteātru eksperte Dace Vilne.

Ikviens aicināts apmeklēt arī pasākuma atklāšanas "Iespēles" ar jūru un sauli piektdienas, 25.jūlija vakara saulrietā Ventspils pludmalē, salidojuma "Priekšspēles" teātra izrāžu kostīmu un tērpu izstādēs un visu salidojuma dalībnieku "Piespēles" teatrālajā paklājā Ostas ielas promenādē.

Lai gan amatierteātri ir arī Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieki, tik plaša kopā būšana tikai un vienīgi teātra spēlētājiem notiek reizi četros gados, apgalvo pasākuma organizatori.

XIII Latvijas Amatierteātru salidojumu rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Ventspils pilsēta sadarbībā ar Ventspils novada pašvaldību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!