Foto: LETA

Saistībā ar Latvijas Nacionālajā teātrī, 17.maijā paredzēto operas "Parīzes Dievmātes katedrāle" teātra versijas pirmizrādi teātra pārstāvji klausītāju vērtējumam nodod Kvazimodo dziedājumu Jura Jopes izpildījumā.

Zigmars Liepiņš - Kvazimodo dziedājums no operas 'Parīzes Dievmātes katedrāle' teātra versijas

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/ZigmarsLiepinsParizesDievmatesKatedraleJuris_Jope.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Jau vēstīts, ka savulaik šī opera ir ieguvusi Lielo Mūzikas balvu un piedzīvoja lielu popularitāti Latvijas Nacionālajā operā.

"Opera "Parīzes Dievmātes katedrāle" man ir viens no mīļākajiem darbiem. Lieliskais Kaspara librets reiz rosināja mūziku, kas pati plūda uz vārdiem. Man bija tik jāpaspēj pierakstīt. Nu tā piedzīvo savu trešo iestudējumu. Un es esmu gandarīts, ka tas notiek Latvijas Nacionālajā teātrī. Es droši varu teikt - manā teātrī, jo kā komponists šeit esmu jau no 1976. gada. Un varu apgalvot, ka trupa ir izaugusi tā, ka tai pa spēkam ir viss, pat opera! Šobrīd teātrī esmu vismaz reizi nedēļā un sekoju līdzi iestudējuma gaitai. Man jāatzīst, ka aktieri patiesi labi tiek galā ar grūto uzdevumu un progresē no dienas uz dienu" atzīst izrādes komponists Zigmars Liepiņš.

Galvenās lomas šajā izrādē uzticētas pašiem jaunākajiem Nacionālā teātra aktieriem – Zanei Dombrovskai un Jurim Jopem, kā arī speciāli uz šo uzvedumu Esmeraldas un Kvazimodo lomai ir pieaicināti jaunie talantīgie dziedātāji Beate Zviedre un Daumants Kalniņš. Fēba lomā paralēli Mārtiņam Brūverim būs Jānis Ķirsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!