No 23. oktobra līdz 21. novembrim norisinājās skatītāju balsojums par trim galvenajām "Spēlmaņu nakts 2013" nominācijām – Gada teātra izrāde, Gada aktieris un Gada aktrise.

Nobalsot par saviem favorītiem varēja 11 teātros visā Latvijā – Latvijas Nacionālajā teātrī, Dailes teātrī, Jaunajā Rīgas teātrī, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Valmieras teātrī, Liepājas teātrī, Daugavpils teātrī, Leļļu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Dirty Deal Teatro un Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī elektroniski nobalsot bija iespējams "Spēlmaņu nakts" oficiālajā mājaslapā www.spelmanunakts.lv; portālā "Delfi" un lsm.lv.

Internetā kopumā nobalsots 5531 reizes, taču balsu skaits teātros vēl tiek apkopots. Balsošanai noslēdzoties, tika izlozētas biļetes uz Latvijas teātru izrādēm, kā arī 3 ielūgumi uz "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremoniju.

Teātra biļešu laimētāji:

Latvijas Nacionālais teātrī - Nadīna Zvaigznīte, Sofija Berga
Dailes teātrī – Ruta Krauce, Kaspars Ribaks
Jaunajā Rīgas teātrī – Elita Tuča, Dace Grīna
M. Čehova Rīgas Krievu teātrī – Velga Šķiņķe, Anastasija Kondratjeva
Valmieras drāmas teātrī – Antra Lezdiņa, Liene Krūmiņa
Liepājas teātrī – Andrejs Jaunzems, Laura Kukuka
Daugavpils teātrī – Madara Pastare, Gunita Vanaga
Latvijas Leļļu teātrī – Agnese Pripāne, Baiba Stoma
Latvijas Nacionālajā operā - Ināra Kalniņa, Ulvis Zirnis
Dirty Deal Teatro - Rūta Veigure, Jolanta Maņihina
Ģertrūdes ielas teātrī - Dace Zālīte, Līga Dabare

Ielūgumus uz Spēlmaņu nakts ceremoniju 2 personām iegūst Inga Ivanova, Evija Pastare un Guna Rāga.

Ar teātra biļešu laimētājiem sazināsies teātru administrācijas, bet ar "Spēlmaņu nakts" ielūgumu laimētājiem – Latvijas Teātra darbinieku savienība.

Spēlmaņu nakts 2012/2013 skatītāju simpātijas balvu ieguvēji tiks paziņoti 23. novembra vakarā Spēlmaņu nakts apbalvošanas ceremonijā Dailes teātrī.

Līdz pat svinīgajai balvu pasniegšanai "Spēlmaņu nakts" ceremonijā 23. novembrī iespējams iepazīties ar Gada aktrises un Gada aktiera goda pretendentu muzikālajām simpātijām "Spēlmaņu nakts" nominantiem veltītajos rubrikas "Kas tavā maģītī?" speciālizlaidumos, kā arī uzzināt visus ar "Spēlmaņu nakti" saistītos jaunumus un interesantos faktus portāla "Delfi" sadaļā "Spēmaņu nakts".

Portāls "Delfi" patur tiesības dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Gada balva teātrī "Spēlmaņu nakts" šogad norisinās jau 20. reizi un kopš 2003. gada arī skatītājiem ir iespēja izteikt savu viedokli par sezonas labākajām izrādēm, aktrisēm un aktieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!