Foto: DELFI

Līdz 28.augustam par labu kreditoriem bija izdevies atgūt nacionalizētās likvidējamās Lietuvas bankas "Snoras" aktīvus 1,2 miljardu litu (aptuveni 245 miljonu latu) apmērā, tostarp 41,4 miljoni litu (8,4 miljoni latu) atgūti pagājušajā mēnesī, pirmdien paziņoja "Snoras" bankrota administrators Nīls Kūpers.

Paziņojumā presei viņš informēja, ka lielāko daļu no atgūtās naudas veido pamatmaksājumi un procenti no bankas izsniegtajiem aizdevumiem.

Papildu nauda dabūta no 25 valstīs glabātu finanšu aktīvu realizācijas, kā arī no uzkrājumiem un noguldījumiem, kas glabājās "Snoras" filiālēs un dažādās bankās.

"Snoras" kreditori ir iesnieguši prasības par kopējo summu 6,523 miljardi litu (1,33 miljardi latu).

2011.gada novembra vidū "Snoras" saistības pārsniedza aktīvus par 2,756 miljardiem litu (562 miljoniem latu), tāpēc banka tika pasludināta par maksātnespējīgu. 16.novembrī "Snoras" tīrie aktīvi bija 4,416 miljardi litu (900 miljoni latu) un saistības – 7,172 miljardi litu (1,46 miljardi latu).

Kūpers iepriekš pavēstīja, ka ir atklājis pazudušus "Snoras" aktīvus vairāk nekā divu miljardu litu (408 miljonu latu) vērtībā.

"Snoras" tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī. 7.decembrī tika sākta "Snoras" bankrota procedūra, un Viļņas apgabaltiesa pagājušajā mēnesī pasludināja "Snoras" par bankrotējušu. Tiesas lēmums par bankas likvidāciju stājās spēkā 30.augustā. Pagājušajā nedēļā Kūpers paziņoja, ka ir sākta "Snoras" likvidācijas procedūra.

Bankai "Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pieteikumu par "Latvijas Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.

"Latvijas Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!