Foto: Publicitātes foto
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 23. augustā pulksten 18 skatītājiem būs iespēja tikties ar režisoru, aktieri un skatuves mākslas pedagogu Edmundu Freibergu, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

Ikmēneša "Sarunās Smiļģa kabinetā" muzeja vadītājs Jānis Siliņš iztaujās ilggadējo kolēģi un akadēmijas profesoru par viņa radošo darbu teātrī piecdesmit gadu garumā. Visdažādāko žanru un stilu iestudējumi Valmieras teātrī, Nacionālajā teātrī, Nacionālajā operā, Radioteātrī, Siguldas Opermūzikas svētkos atklāj Edmunda Freiberga māksliniecisko rokrakstu.

Vēl tikko, 28. jūlijā Siguldā skatītāji varēja priecāties par skaisto un lakonisko Umberto Džordāno operas "Andrē Šenjē" interpretāciju, saprotot, ka tik koncentrētā laika posmā profesionāli pilnvērtīgu uzvedumu var veikt tikai skatuves mākslas meistars.

Edmunds Freibergs ir arī aktieris, un vēl šobrīd Nacionālā teātra skatītāji var priecāties par viņa izcili atveidoto Sorinu Antona Čehova lugas "Kaija" laimetīgajā interpretācijā.

Sarunu vadīs Jānis Siliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!