Piektdien, 19.septembrī, Dailes teātrī notiks Lī Hola mūslaiku farsa "Vakariņas ar Elvisu" pirmizrāde. Jauniestudējumu veido režisors Jans Villems van den Boss, kas Dailes teātra skatītājiem labi pazīstams kā izrāžu "Spilvencilvēks", "Amadejs", "Vējiem līdzi" un "Slazdā" režisors.

1966.gadā dzimušais Lī Hols ir britu dramaturgs, starp kura pazīstamākajiem darbiem jāmin scenāriji filmām "Billijs Eliots" (2000, režisors Stīvens Daldrijs, vēlāk šis darbs pārveidots par mūziklu ar Eltona Džona mūziku), "Lepnums un aizspriedumi" (2005, režisors Džo Raits), "Kara zirgs" (2011, režisors Stīvens Spīlbergs).

Viņa scenāriji bijuši nominēti "Oskara" balvai un saņēmuši Lorensa Olivjē un Tonija balvas. "Vakariņas ar Elvisu" (1995) ir komiski šausmīgs un šausmīgi komisks stāsts par seksu, zaudējumiem un ēdiena gatavošanu.

""Rokenrola karaļa" Elvisa Preslija atdarinātājs ir paralizēts satiksmes negadījumā un piekalts pie invalīdu ratiņiem. Viņa sieva ir anorektiska alkoholiķe, savukārt meita ir apsēsta ar pavārgrāmatām. Visu vēl vairāk sarežģī viņu kopīgais jaunais mīlnieks maiznieks Cēzars," sižetu ieskicē izrādes veidotāji.

Izrādē "Vakariņas ar Elvisu" lomās būs Artūrs Skrastiņš (Tēvs), Vita Vārpiņa (Mamma), Ieva Segliņa (Džila) un Gints Andžāns (Cēzars), kā arī Ērika Eglija, Esmeralda Ermale, Akvelīna Līvmane un Lidija Pupure kā Elvisa zaķi.

Kopā ar režisoru Janu Villemu van den Bosu radošajā komandā darbojas scenogrāfe Liza Kuka (Liz Cooke, Lielbritānija), kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska, video mākslinieks Artis Dzērve, gaismu mākslinieks Igors Kapustins, mūzikas konsultants Juris Vaivods un režisora asistente Daiga Livčāne. Lugu no angļu valodas tulkojis Uģis Segliņš.

Dailes teātris neiesaka izrādi bērniem līdz 14 gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!