Foto: Publicitātes foto
Ģertrūdes ielas teātrī (ĢIT) 15. aprīlī plkst. 19.00 notiks Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktieru un režisoru ceturtā kursa studenta Mārtiņa Zariņa diplomdarba "Vāks" pirmizrāde, portālu "Delfi" informē (ĢIT) pārstāvji.

Iestudējums "Vāks" ir veidots, iedvesmojoties no Tankreda Dorsta un Migela de Unamuno uzrakstītajiem tekstiem, aktieri Jurijs Djakonovs, Ance Muižniece un Klāvs Mellis kopā ar Mārtiņa Zariņa un Mārtiņa Velpa mūziku tajā mēģina izprast, kāds šodien ir šis tvana pilnais ķīmiskais savienojums, ko cilvēks gadu simteņiem ir dēvējis par mīlestību. Kad spēlē ir slēptas pagātnes sāpes – tagadnē darbojās šo sāpju radīta godkāre, greizsirdība un rafinētība. Tā mūsu skatu uz dzīvi aizmiglo un pat apdullina, teikts izrādes pieteikumā.

Labklājība, statuss, ietekme vai varbūt tomēr mīlestība? Kas ir mīlestība? Vai es kādreiz savā dzīvē esmu kādu mīlējis? Vai viss, kas saistīts ar vārdu "mīlestība", ir bezjēdzīga romantizēšana? Mūsdienās, kad pasaules kultūras un cilvēku uztvere tik ātri mainās, tās var aizraut tavu personīgo dzīvi līdz ar sevi – šādus jautājumus risina izrādes veidotāji.

Izrādes mākslinieciskais noformējums – Pamela Butāne, gaismas: Arita Germova.

Biļetes pieejamas Ģertrūdes ielas teātra biļešu tirdzniecības sistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!