Foto: Publicitātes foto
Mūzikas namā "Daile" 16. septembrī pulksten 18.00 notiks jaunās 2018./2019. sezonas pirmizrāde "Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi", portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Iestudējums tapis kā poētiska lekcija, ko virsvadīs aktieri Vilis Daudziņš un Mārtiņš Meiers, kā arī komponists Jēkabs Nīmanis.

Iestudējuma idejas autors un realizētājs ir aktieris Vilis Daudziņš. Viņš atklājis, ka pazīstamajā dzejnieka Eduarda Veidenbauma vecākais brālis Kārlis arī rakstījis dzeju.

No viņa rakstītā ir saglabājies pavisam maz – daži dzejoļi un piezīmes, taču pat no šī mazumiņa kļūst skaidrs, ka mums ir darīšana ar ļoti īpatnu un smalku personību. Ar ārkārtīgi apdāvinātu cilvēku, kura nozīme nav pietiekami novērtēta ne vien viņa paša literārā devuma dēļ, bet arī tāpēc, ka bez viņa mēs nezinātu Eduardu Veidenbaumu.

Iestudējums būs stāsts par diviem talantīgiem jauniem cilvēkiem, par zemi, kurā viņi piedzima, par dzeju, kuru viņi rakstīja, par valdniekiem, kas pār viņiem valdīja un par laiku, kas beigās visu saliek pa vietām.

"Veidenbaums un Veidenbaums. Divi brāļi" izrādes mūzikas namā "Daile" varēs noskatīties 16. septembrī pulksten 18.00; 26. septembrī pulksten 19.00 un 14. oktobrī pulksten 18.00.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!