Foto: Publicitātes foto
Rīgas Krievu teātrī 12. maijā plkst.19:00 notiks teātra un kino aktiera, režisora, teātra "Satirikon" mākslinieciskā vadītāja Konstantina Raikina monoizrāde, kas veltīta Arkādija Raikina 100.jubilejai – "Vismīļākais: Tēvs. Profesija. Dzeja.", portālu "Delfi" informē viesizrādes organizatori.

Konstantins Raikins ir dzimis 1950. gadā Ļeņingradā, slavenā padomju satīriķa Arkādija Raikina ģimenē. 1971.gadā absolvēja Ščukina vārdā nosaukto teātra skolu un uzreiz sāka strādāt teātra "Sovremeņņik" trupā, kur spēlēja desmit gadus. Pēc tam sāka aktiera gaitas Maskavas teātrī "Satirikon". Kopš 1988.gada Konstantins Raikins ir teātra "Satirikon" mākslinieciskais vadītājs. Aktieris divas reizes kļuvis par teātra prēmijas "Zelta maska" laureātu, kā arī Staņislavska prēmijas laureātu, teātra prēmiju "Hrustaļnaja turandot" un "Kumir" laureātu.

Rīgā Konstantins Raikins rādīs monoizrādi, kas veltīta Arkādija Raikina 100 gadu jubilejai. Tā ir monoizrāde par Konstantina Raikina bērnību, daiļradi un tēvu. Neskatoties uz to, ka iestudējumā skan pazīstamu krievu literātu - Aleksandra Puškina, Nikolaja Zabolocka, Osipa Mandelštama, Nikolaja Rubcova – dzeja un paša K.Raikina stāsti, nav divu vienādu izrāžu, jo viss ir atkarīgs no skatītāja – publikas noskaņojuma un reakcijām.

Biļetes no 16. aprīļa uz izrādi var iegādāties visās "Biļešu paradīze" kasēs, www.bilesuparadize.lv un Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra kasē. Cenas no 15 līdz 50 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!