Foto: Publicitātes foto
No 8. līdz 12. jūnijam Rīgā norisināsies ikgadējais starptautiskais festivāls "Laiks dejot", kas ir vērienīgākais laikmetīgās dejas notikums Latvijā, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Kā katru gadu "Laiks dejot" piedalīsies ārvalstu mākslinieki, kā arī savus jaunākos darbus rādīs Latvijas horeogrāfi un Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti.

Pirmoreiz festivāla vēsturē tajā piedalīsies Igaunijas laikmetīgās dejas celmlauži – horeogrāfi Tīna Oleska un Renē Nommiks ar 1992. gadā dibināto "Fine5" dejas teātri. Festivālā viesosies arī Frančesko Skaveta no Norvēģijas, Eva Klimackova no Slovākijas, Robijs Singe no Skotijas, Itāliju un Izraēlu pārstāvēs horeogrāfs un dejotājs Andrea Kostanco Martini.

Savukārt slovēņu horeogrāfs Branko Potočans ar laikmetīgās dejas kompāniju "Ārā" iestudē izrādi "Turku kafija", kas būs skatāma festivāla programmā. Branko Potočans jau iepriekš veiksmīgi sadarbojies ar Latvijas dejotājiem izrādē "Männersache" jeb "Vīru lietas" (2009).

Kā ierasts, festivāla izrādes notiks dažādās vietās: Latvijas Kultūras akadēmijas "Zirgu pastā", Ģertrūdes ielas teātrī, kā arī radošajā galerijā "Betanovus". Tāpat kā citus gadus festivāla laikā būs iespēja apmeklēt ne tikai izrādes, bet arī piedalīties festivāla mākslinieku vadītās meistarklasēs.

Festivāls "Laiks dejot" aizsācies 1998. gadā kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari.
Gadu gaitā tam izdevies attīstīties par starptautisku festivālu un raisīt plašu interesi laikmetīgās dejas profesionāļu un interesentu vidū arī ārpus Latvijas. Par to liecina iepriekšējos gados festivālā pārstāvētās valstis – ASV, Austrija, Bulgārija, Itālija, Izraēla, Īrija, Japāna, Kipra, Krievija, Ķīna, Lielbritānija, Lietuva, Luksemburga, Moldova, Nīderlande, Norvēģija, Portugāle, Rumānija, Skotija, Somija, Spānija, Šveice, Ungārija, Urugvaja un Zviedrija.

Festivāla biļetes no 30. maija pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!