Foto: Publicitātes foto

No 18.maija līdz 20.maijam Dailes teātrī notiks Maskavas teātra "Sovremeņņik" viesizrādes, informē festivāla "Baltijas pērle" organizatori.

Teātris uz Rīgu vedīs pēc lugas "Marija Stjuarte" iestudēto izrādi "Spēlējam... Šilleru!". To iestudējis lietuviešu režisors Rims Tumins, kurš vairākkārt saņēmis Krievijas prestižo teātra balvu "Zelta maska" un jau daudzus gadus vada Vahtangova teātri Maskavā.

Lomās izrādē būs Marina Ņejolova, Čulpana Hamatova, Sergejs Juškevičs, Nikolajs Popkovs, Aleksandrs Kahuns, Kirils Mažarovs, Jevgeņijs Pavlovs, Genādijs Frolovs, Iļja Drevnovs, Georgijs Bogadists, Vladislavs Fedčenko, Ludmila Krilova un Marija Seļanska.

Izrādes formula izklāstīta jau pašā nosaukumā "Spēlējam... Šilleru!", un tās darbība attīstās kā muzikāla tēma - caur īpatnēju un tomēr nepārprotami skaidru asociāciju kaskādi.

"Ar izvēlētajām jaudīgajām, dziļajām metaforām režisors ir apturējis realitātes neprātīgo steigu un, ieturot izteiksmīgas pauzes, piedāvā ieslīgt stāstā par divām sievietēm - Mariju Stjuarti un viņas māsīcu Elizabeti, kura ir Anglijas karaliene. Tumina iestudējums ir izaicinoši skaists - vēji un caurvēji Elizabetes pilī, metāla dārdi un džinksti, ēnas, ko rada virs skatuves iekārto milzīgo metāla pretsvaru šūpas...," par izrādi stāstīja "Baltijas pērles" pārstāvji.

Mūziku izrādei radījis Fausts Latens, bet pie izrādes vizuālā noformējuma strādājis Adoms Jacovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!